Богодухівська міська рада

Харківська область

Правовий навігатор для військових

Дата: 27.03.2024 14:36
Кількість переглядів: 43

Фото без описуЯкщо ви дізналися про поранення близької людини і не знаєте, за що хапатися, на сайті «Правовий навігатор» є вся необхідна інформація про шлях пораненого — від евакуації до оформлення інвалідності: як отримати довідку про обставини травми, як оформити грошову допомогу, де взяти зразки заяв і рапортів.Сайт: navigator.pryncyp.com ⮕ розділ Військові з пораненнями Або телеграм: @pryncyp_bot

 

Якщо вам бракує юридичної інформації, зверніться на гарячу лінію ГО «Юридична сотня» 0 800 308 100 або на гарячу лінію Міноборони 15-12, щоби отримати безкоштовну юридичну консультацію.

 

Навчайтеся доглядатиГО INgenius створила статті та лекції з медичного догляду за ветеранами. Тексти доступні на ingeniusua.org , а відео — на каналі INgenius в YouTube.

 

Навчальні курси для доглядальників також проводять обласні департаменти соціального захисту населення. Дізнайтеся, чи проходять такі заходи у вашому регіоні. Контакти обласних департаментів є на сайті Мінсоцполітики msp.gov.ua.

 

Щоб отримати протез чи інші допоміжні засоби, подайте заявку через ЦНАП або управління соцзахисту у вашому регіоні. Більше інформації про протезування є у «Правовому навігаторі» та на сайті Protez Hub.

 

Скористайтеся державними послугами для підтримки піклувальників — «Догляд вдома» та «Персональний асистент»ю. Знаходьте надавачів соцпослуг на сайті Мінсоцполітики: msp.gov.ua ⮕ Громадянам ⮕ Соціальні послуги ⮕ Реєстр надавачів соціальних послуг (внизу є мапа). Там можна знайти послуги, які є у вашому регіоні.

 

Що варто знати про виплати?Їх можуть призначати людині, яка доглядає за пораненим і не веде цю підприємницьку діяльність на професійній основі. Виплати можливі, якщо ветеран має I групу інвалідності або не може самостійно пересуватись. А також якщо доглядальник і поранений проживають разом і пов’язані спільним побутом. Ветеран, який отримав інвалідність внаслідок бойового поранення, може оформити пенсію. Більше інформації дізнавайтеся у ЦНАПі або на гарячій лінії управління соцзахисту — 15-39.

 

Якщо ветерану необхідна психологічна підтримка: Національна лінія підтримки Veteran Hub для воїнів та їхніх близьких +38 (067) 348 2868.

На сайті хабу є перелік просторів «Плюс Плюс», у яких психологи проводять офлайн-консультації. Гаряча лінія кризової підтримки Українського ветеранського фонду для ветеранів і їхніх родин 0 800 33 20 29. Мобільний додаток для психологічної підтримки ветеранів «База». Містить вправи для самодопомоги, матеріали про психічне здоров'я, корисні контакти.

Безоплатна психологічна допомога дітям та їхнім батькам від фонду «Голоси дітей» у 15 містах та через лінію підтримки 0 800 210 106.

Також працює чат-бот Коаліції ветеранських просторів «Дякую за службу! Готові допомогти!» @vetprostory_bot Платформа дає можливість ветеранам, військовослужбовцям та їхнім близьким замовити одну з доступних послуг – соціальний супровід, юридичну консультацію або ж консультацію психолога.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.