Богодухівська міська рада

Харківська область

Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»

Дата: 11.03.2024 16:05
Кількість переглядів: 200

Фото без описуКоманда Українського інституту книги анонсує проведення всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії», який відбудеться з 16 по 24 березня 2024 р., що охоплює дату святкування Всесвітнього дня поезії (21 березня).

«Тиждень поезії в Україні відбудеться вперше, і, ми вважаємо, що це гарна можливість відзначити роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час війни, адже поезія як форма літератури реагує на події найпершою», – говорять організатори.

Тема тижня поезії 2024 – ДІМ. Гаслом став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової – «Ріки незмінно течуть додому». У візуальній частині використовується фрагмент однієї з картин циклу «Сни про дім» воїна, поета й художника Валерія Пузіка. 

Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Дім для нас тепер про повертання і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім – це світло, котре гріє, навіть, коли вас розділяють тисячі кілометрів. Дім – це чуття себе частиною чогось більшого, частиною родини. Дім – це Україна.

 «Національний тиждень читання. Тиждень поезії» стане першим із чотирьох, запланованих Інститутом в цьому році. Детальніше про перебіг тижня читання поезії на сайті Інституту

Організатори просять долучитися до Акції освітян: запланувати проведення різних заходів (наприклад, обговорення поетичних творів, поетичні читання, вікторини, читацькі клуби, зустрічі з місцевими поетами тощо) та поінформувати Інститут, заповнивши коротку форму. У разі коректного заповнення форми, Інститут здійснить інформаційну підтримку окремих заходів. Щодо інформаційної підтримки акції та потенційних партнерств можна звертатися на електронну пошту: olha.shevchuk-kliuzheva@ubi.org.ua – Ольга Шевчук-Клюжева, начальниця відділу зв'язків з громадськістю Українського інституту книги.

Також взяти участь в Акції (16.03 -24.03.24 р.) може кожен охочий. У соціальних мережах потрібно розмістити допис / низку дописів (текстові повідомлення, фото і відео) відповідної тематики, наприклад, опублікувати улюблені вірші (добірки віршів) про дім, інформацію про проведені заходи тощо, і закликати власну аудиторію долучитися до Акції, поділитися своїми читацькими поетичними вподобаннями, які повʼязані з тематикою тижня поезії. Організатори просять використовувати тематичні хештеги #тижденьпоезії2024 та візуальні матеріали, спеціально створені до події: інформаційні матеріали про Акцію


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.