Богодухівська міська рада

Харківська область

Про перевірку джерел централізованого водопостачання

Дата: 30.01.2024 15:09
Кількість переглядів: 68

Фото без описуНа виконання протоколу № 10  від 22.11.2023 позачергового засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області «Про вжиття заходів щодо недопущення виникнення епідеміологічних ускладнень з вірусного гепатиту A в Харківській області», з метою забезпечення виконання заходів, що передбачені «Комплексним планом заходів щодо недопущення виникнення епідеміологічних ускладнень з вірусного гепатиту A в Харківській області», на підставі Розпорядження Богодухівського міського голови від 25.01.2024 року № 15 «Про створення комісії з обстеження об’єктів централізованого та нецентралізованого водопостачання», на території Богодухівської територіальної громади фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Богодухівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області спільно з представниками органів місцевого самоврядування та КП «Богодухіввода» в поточному році проведене  комісійне обстеження стану локального водогону КП «Богодухіввода» по вул. Комарова, м. Богодухів.

 

Під час перевірки артезіанських свердловин виявлені  порушення санітарного законодавства:

  • не в повному обсязі проведені лабораторні дослідження якості питної води (відсутні дані мікробіологічного дослідження);
  • артезіанська свердловина не обладнана краном для відбору проб питної води.

Не дивлячись на виявлені порушення, на підставі пропозицій органів Держпродспоживслужби КП «Богодухіввода» в 2023 році проведені заходи з ремонту огорожі зони суворого санітарного режиму артезіанської свердловини та її благоустрою.

Відповідно до вимог  Закону України «Про питну воду та питне водопостачання» № 2918-ІІІ від 10.01.2002 директору КП «Богодухіввода» надані пропозиції щодо усунення порушень санітарного законодавства та влаштування артезіанських свердловин згідно  з Державними санітарними нормами та правилами ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», затвердженими наказом МОЗ України №400 від 12.05.2010.

Виконання наданих пропозицій перебуває на контролі Богодухівського районного управління.

Питання водозабезпечення та водної безпеки населення продовжують бути вкрай актуальними в умовах воєнного стану, тривають заходи щодо запобігання виникненню та поширенню інфекційних захворювань, негативного розвитку епідемічної ситуації й забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення на території Богодухівської об’єднаної  громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.