Богодухівська міська рада

Харківська область

ГРАБАР Микола Євгенійович 13.02.1989 - 10.06.2023

Дата: 17.06.2023 17:27
Кількість переглядів: 233

Фото без опису ГРАБАР Микола Євгенійович, старший солдат, командир міномета 2 мінометного взводу, 4 мінометної батареї, 2 механізованого батальйону, 47 Окремої Механізованої Бригади 9 «Артилерійського корпусу» Сухопутних Військ Збройних Сил України.


Грабар Микола Євгенійович народився 13.02.1989 року у м. Богодухів, Харківської області. З 1996 року по 2004 рік навчався в ЗОШ №2 в місті Богодухів. В 2005 році вступив в Богодухівський аграрний ліцей та закінчив його в 2008 році.
Грабар Микола Євгенійович проходив строкову службу в м. Севастополь з 14.05.2009 року по 12.05.2010 рік.
З 2015 по 2017 рік Грабар Микола брав участь у бойових діях у зоні проведення АТО/ООС на сході України. Під час проведення рятувальних операцій, ризикуючи власним життям, захищав суверенітет та територіальну цілісність нашої країни. Бився за Красногорівку, був на «нулі».
За захист суверенітету та територіальної цілісності України в 2016 році його нагороджено відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».
З перших днів повномасштабного вторгнення східного сусіда Микола Грабар став на захист держави від загарбників. З 4.03.2022 безпосередньо брав участь у заходах для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави. Мужньо та самовіддано давав відсіч окупантам, брав участь у боях на Донеччині та на Запорізькому напрямку. Був надійним побратимом та гідним захисником нашої країни.
Працював в безпосередній близькості до ворога і забезпечував всі дії для збереження цілісності нашої держави.
10 червня 2023 року Микола Грабар не повернувся з бойового завдання, яке виконував поблизу населеного пункту Мала Токмачка.
В автомобіль Миколи та його побратимів під час повернення з бойового завдання було завдано удар мінометним обстрілом на Запорізькому напрямку.
Микола віддав своє життя служінню народові України. Але зараз, на превеликий сум, захищає нас з небес.
«Я воюю за цілісність своєї держави, за рідних і свою землю» - слова мужнього чоловіка та героїчного воїна, який, на  жаль, повернувся на щиті.

17.06.2023...Сьогодні Богодухівським янголом став Микола ГРАБАР.

З перших днів війни добровольцем пішов захищати країну. Задля цього за власною волею повернувся із-за кордону. «Хто, як не я» - були його слова…

Солдат Микола ГРАБАР загинув 10 червня біля населеного пункту Мала Токмачка Запорізької області. До останнього подиху він мужньо захищав рідну землю та з честю виконав свій військовий обов’язок. Відважний воїн став Героєм у свої 34… Вік, коли попереду світлі мрії і ціле життя, і потрібно було багато зробити для себе, для сім’ї, для країни. Але не судилося. Сьогодні його проводжають морем квітів, болю та сліз… Розпач рідних… Мамини останні обійми… На колінах провели Героя у останню дорогу.

Поховали воїна з військовими почестями під синьо-жовтим стягом на Алеї Героїв місцевого кладовища. Там і пролунали останні постріли на честь, шану і вічну пам’ять про мужнього захисника Миколу ГРАБАРА.

 

МИКОЛА ГРАБАР

Петиція щодо присвоєння звання Герой України (посмертно) Грабару Миколі Євгенійовичу,


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.