Богодухівська міська рада

Харківська область

18 травня трагічна та сумна дата - День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу 

Дата: 18.05.2023 08:30
Кількість переглядів: 86

Фото без описуУ цей день в 1944 році радянською владою було розпочато виселення корінного кримськотатарського народу за межі Кримського півострова. Депортація була одним із засобів «детатаризації» Криму та мала катастрофічні наслідки для кримських татар у місцях заслання. За перші чотири роки їх загинуло майже 50%. Це був свідомий акт геноциду проти кримськотатарського народу.

Московська влада вирішила, що кримські татари не мають права на існування та намагалася стерти з історії будь-які згадки про цілий народ. Сьогодні спадкоємці Сталіна також заперечують право на існування українського народу.
З початком окупації росією Кримського півострова у 2014 році історія повторюється. Нащадки радянських поневолювачів засуджують за надуманими приводами, катують, проводять репресивну політику залякування, безслідного зникнення кримських татар, порушення громадянських, політичних і культурних прав. Близько 80% політв’язнів у Криму – саме кримські татари. Нині, в умовах повномасштабної агресії росії проти України, виникають нові виклики. Загарбані території стали плацдармом для переслідувань, несправедливості та антилюдяності.
Незважаючи ні на що, Збройні сили України, де пліч-о-пліч воюють українці, кримські татари та інші народи, зупиняють московських варварів, визволяють окуповані території. Жахливі воєнні злочини, вчинені в нашій країні московськими катами та терористичними військами російської федерації, матимуть покарання і вони відповідатимуть за геноцид українського та кримськотатарського народів.
Віримо, що правда і справедливість переможуть, а у звільненому Акмесджиті (кримськотатарська назва
 Сімферополя) знову майорітимуть українські й кримськотатарські стяги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.