Богодухівська міська рада

Харківська область

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2022 08:04
Кількість переглядів: 82

Фото без описуСаме в цей день 36 років тому над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС добудували захисний саркофаг. Це була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху. Щороку саме цього дня ми вшановуємо відважних ліквідаторів, які тоді неймовірними зусиллями запобігли ядерній катастрофі в усьому світі.

На жаль, нині ядерна загроза знову стає реальністю. Російський агресор, обстрілюючи та захоплюючи атомні станції, ігнорує будь-які правила безпеки та здорового глузду, чим знову наражає на небезпеку усе людство. Майже за десять місяців повномасштабної військової агресії рф проти України умисними злочинними діями росіян неодноразово створювалися і продовжують створюватися прямі загрози ядерним об’єктам та установкам. Ядерний тероризм російських військ – загроза для всього світу, який щодня балансує на межі катастрофи. Ці події мають стати для всіх країн потужним поштовхом для об’єднання зусиль, щоб атом залишався виключно мирним помічником людини.

Ми глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття, які виявили героїзм, самовідданість та мужність у тих екстремальних обставинах. Вічна і світла пам’ять всім тим, кого з нами вже немає.

Низький уклін ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС та нинішнім працівникам українських АЕС за мужність і подвиг. Нехай Господь пошле вам міцного здоров’я, благополуччя і достатку у родинах. Мирного неба над головою та довгих і щасливих років життя.

Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир та спокій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.