Богодухівська міська рада

Харківська область

До уваги споживачів газу!

Дата: 22.06.2022 08:49
Кількість переглядів: 366

Фото без описуПонад 8,8 млн сімей в Україні стали споживачами «Нафтогазу». Втім поки невідомо, чи будуть вони клієнтами компанії на постійній основі або ця норма діятиме лише на період воєнного стану.
Помітили, що в платіжках за травень не було нарахувань за газ? Цьому є пояснення — люди, які отримували газ від «Харківгаз збут», більше не є споживачами цієї компанії. Така ж ситуація у 8,8 мільйона сімей ще 14-ти областей України, які були клієнтами газзбутів.


Хто тепер постачальник?
З 1 травня поточного року побутових споживачів ТОВ «Харківгаз Збут» автоматично було переведено на постачання до «постачальника останньої надії» (ПОН). За рішенням Кабінету Міністрів України, функцію ПОН виконує ГПК «Нафтогаз України». 
Як пояснила Громадська спілка «Асоціація постачальників енергоресурсів», причина такого переведення в тому, що 18-ти газзбутам не вдалося переукласти договори на закупівлю газу з «Нафтогаз Трейдинг»  для постачання його побутовим споживачам через драконівські умови цих угод.
Кому тепер платити за газ?
За газ, спожитий з 1 травня, потрібно оплачувати ГПК «Нафтогаз України». Нові договори на постачання газу укладати не треба, перехід був здійснений автоматично.
У «Нафтогазі» повідомили, що формування рахунків за травень затримується: в особистому кабінеті на my.gas.ua люди зможуть отримати платіжку після 20 червня; друковані рахунки доставить Укрпошта після 25 червня, лише в тих регіонах, де відсутні активні бойові дії.
Як зареєструватись новим клієнтам?
Кожен новий клієнт має отримати номер особового рахунку, кажуть в Нафтогазі. 
Для цього необхідно перейти в чатбот GASUA у Viber, Telegram або NaftogazGasSupply у Facebook Messenger та ввести ЕІС-код (16 символів). EIC – це персональний газовий номер об'єкта газопостачання, який складається з 16 символів (латинських літер та цифр). Наприклад, 56XM19A205987456. Його можна знайти в особистому кабінеті, контакт-центрі вашого облгазу або в рахунку за розподіл чи постачання газу.
Після отримання особового рахунку ви можете зареєструватися в особистому кабінеті my.gas.ua. Саме з його допомогою дізнатися та оплатити рахунки, завантажити довідку про пільги та субсидії, отримати акт звірки тощо.
Водночас усі пільги та субсидії при зміні постачальника зберігаються автоматично, зауважили в «Нафтогаз».

Реквізити для оплати рахунків
Новому постачальнику потрібно сплачувати за газ по нових реквізитах. Ось вони: ТОВ «ГАЗОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ»; ЄДРПОУ: 40121452; IBAN: UA893004650000000260323012042 в АТ «Ощадбанк» м. Києва; МФО 300465
Сплатити рахунок можна через Інтернет: 
• в особистому кабінеті на my.gas.ua (номер особового рахунку можна отримати в чатботі або у контакт-центрі); 
• у чатботі GASUA у Viber, Telegram і NaftogazGasSupply у Facebook Messenger; 
• через сайти та мобільні додатки банків; 
• за допомогою платіжних систем (Portmone, LiqPay, EasyPay, iPay, Apple Pay, Google Pay).
Або можна розрахуватись за спожите через відділення Укрпошти; у будь-якому відділенні банків; через платіжні термінали самообслуговування.
Кому подавати показники і яким буде тариф?
Зміна постачальника газу не змінює терміни та способи подання показників лічильника: для коректних розрахунків їх треба надсилати з 1 по 5 число щомісяця «Харківгазу», через особистий кабінет або чат-бот 104.ua
Наразі на газ для побутових споживачів встановлено фіксовану ціну – 7,96 гривні за кубічний метр. У контакт-центрі інформують: поки невідомо, «Нафтогаз України» буде постачальником на постійній основі чи ця норма діятиме лише на період воєнного стану.
Номери контакт-центру «Нафтогазу»: (066)-300-2-888; (098)-300-2-888; (093)-300-2-888.
Що робити, якщо за газ, спожитий у травні, ви вже заплатили «Харківгаз Збуту»?
Якщо ви вже, не чекаючи квитанції, заплатили за спожитий у травні газ «Харківгаз Збуту», або маєте переплату за попередні місяці і клопочетеся, щоб ваші гроші нікуди не зникли, треба звернутися  до центру надання клієнтських послуг газової служби з документами, що посвідчують особу, заявою про повернення коштів, де має бути вказаний банківський рахунок, на який слід перерахувати кошти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь