Богодухівська міська рада

Харківська область

Богодухівська громада долучилася до акції «Масштабне заліснення України»

Дата: 27.10.2021 09:41
Кількість переглядів: 277

Фото без описуЛіси займають майже 16 % територій України. Однак через зміну клімату, посухи та поривчасті вітри все частіше виникають лісові пожежі. За даними Міндовкілля, лише торік в Україні 2,5 тисячі пожеж знищили 75 тисяч гектарів лісу, це як 105 тисяч футбольних полів разом. Найбільше шкоди завдали масштабні пожежі у Житомирській, Луганській та Харківській областях.

У рамках акції «Масштабне заліснення України» здійснюється висадження саджанців сосни звичайної на земельній ділянці, яка розташована у районі с.Заброди і обслуговується лісогосподарським підприємством ДП «Слобожанське». Акція спрямована на розв’язання проблемних питань лісовпорядкування, насамперед щодо охорони, захисту, використання та відтворення лісів, як один із заходів адаптації до зміни клімату. Загалом господарством планується висадити 15 тис. дерев.

Станом на сьогодні вже висаджено понад 7 тис. саджанців. Допомагали господарству школярі місцевого КЗ «Забродівська гімназія», працівники Лозівського сільського клубу-філії, небайдужі жителі Забродівської громади. А сьогодні до акції долучилися і представники міської ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь