Богодухівська міська рада

Харківська область

Участь у третьому регіональному форумі "Реформа системи шкільного харчування"

Дата: 12.10.2021 11:46
Кількість переглядів: 434

Фото без опису Пріоритетним напрямком державної політики є забезпечення здоров’я дітей, відновлення їх життєвих сил шляхом організації якісного, повноцінного та безпечного харчування під час освітнього процесу.

         8 жовтня 2021 року заступник міського голови Оксана СИЗОНЕНКО і начальник відділу освіти Ольга РУБАНИК стали учасниками третього регіонального форуму «Реформа шкільного харчування» у м. Дніпро. Форум проходив за участю першої леді України Олени Зеленської та Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, заступниці міністра освіти і науки Любомири Мандзій та інших посадовців. На форумі, крім виступів спікерів, відбулися дискусії щодо впровадження та контролю нових норм харчування, безпечності та якості шкільного харчування. До речі, у нашій громаді у закладах освіти вже виконані заходи першого етапу реформування, а саме з дитячого харчування вилучені напівфабрикати, консервовані продукти, ковбасні вироби, кондитерські вироби із підвищеним рівнем цукру тощо.

         На форумі відбувся і майстер-клас, на якому були продемонстровані можливості сучасного технологічного процесу: за 45 хвилин було приготовано обід в асортименті з шести страв для 650 осіб – учасників форуму. Як зазначила Оксана СИЗОНЕНКО, «обід і справді був смачним, свіжим і корисним. Але до введення даного типу харчування треба посилити активну просвітницьку роботу з батьками дітей, бо харчові звички дітей, перш за все, формуються у родині, тому їжа зі зменшеним вмістом цукру і солі є досить незвичною для багатьох сімей. До речі, так зауважила і перша леді Олена Зеленська, що це не просто реформа шкільної їдальні. Це – реформа мислення».

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.