Богодухівська міська рада

Харківська область

Сьогодні – Всесвітній день охорони праці.

Дата: 28.04.2021 11:12
Кількість переглядів: 419

Фото без описуЗа рекомендацією Міжнародної організації праці девіз зазначеного заходу у 2021 році «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – – інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки і здоров’я на роботі».

Пандемія COVID-19 обумовила вибір теми цьогорічного  Дня охорони праці. Минулого року вірус загальмував життя цілої планети, внаслідок чого постраждали як роботодавці, так і працівники. Пандемія торкнулася майже кожного аспекту світу праці – від ризику передачі вірусу на робочих місцях до ризиків щодо безпеки та здоров’я на роботі.  

Наслідки негативного впливу коронавірусної інфекції на сферу праці доводиться долати і досі. Зміщення в бік нових форм організації праці, зокрема масштабний перехід на дистанційну роботу, наприклад, створило багато можливостей для працівників, але викликало психосоціальні ризики та ризики насильства. Таким чином, нинішня криза демонструє важливість зміцнення систем безпеки здоров’я на роботі, вироблення стратегій зміцнення національної системи безпеки та здоров’я на роботі (БЗР) та посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду в сфері праці.

Охорона праці є невід’ємною складовою забезпечення гармонійного розвитку суспільства. Саме тому важливо пам’ятати, що підвищення рівня культури охорони праці в суспільстві – це запорука збереження здоров’я та життя працівників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.