Богодухівська міська рада

Харківська область

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ про проведення громадського обговорення щодо ліквідації Комунального закладу «Матвіївська гімназія» Богодухівської міської ради Богодухівського району Харківської області з 01 вересня 2025 року

Дата: 31.05.2024 20:59
Кількість переглядів: 149

Фото без опису

1. Найменування організатора громадського обговорення:  Управління освіти, молоді та спорту Богодухівської міської ради Харківської області (уповноважений орган).

2. Ініціатор громадського обговорення:  Управління освіти, молоді та спорту Богодухівської міської ради Харківської області

3. Мета: врахування думки жителів Богодухівської міської територіальної громади щодо ліквідації Комунального закладу «Матвіївська гімназія» Богодухівської міської ради Богодухівського району Харківської області.

Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26, статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту»:

- рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

- мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.

- розвиток мережі комунальних початкових шкіл, гімназій забезпечують районні, міські, сільські, селищні ради.

4. У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проєкту відповідного рішення засновника.

          Згідно з Конституцією України (ст. 143):

«Територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції».

Період реформ, розпочатий державою, поставив питання реорганізації та закриття шкіл у сільській місцевості. Ця проблема гостра для всієї України і є результатом демографічної кризи, яка спостерігається в державі. З кожним роком кількість учнів в українських школах скорочується.

Головне у закладі освіти – це якість знань, рівень підготовки учнів,                      вміння набувати навиків спілкування в колективі однолітків, вчитися здобувати лідерські навики, мати можливість повноцінного розвитку своїх здібностей                             та творчої майстерності. Бо тільки у конкурентному учнівському середовищі                                у дітей є мотивація до кращих результатів у навчанні. 

Значною проблемою залишається утримання та належне функціонування шкіл із малою наповнюваністю учнів.

        Відповідно до Порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 січня      2015 року № 6 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 05 березня   2024 року №245): «За рахунок субвенції не здійснюється              з 1 вересня 2025 року фінансування закладів загальної середньої освіти (крім закладів початкової школи та приватних закладів загальної середньої освіти), кількість учнів у яких становить менше 45 осіб».

          У Комунальному закладі «Матвіївська гімназія» Богодухівської міської ради Богодухівського району Харківської області навчається 32 учнів:

 

Клас

1-й

3-й

4-й

6-й

7-й

9-й

Всього

Учні

5

5

5

6

6

5

32

 

Відповідно аналізу перспективної мережі, на сьогодні єдиним оптимальним шляхом у вирішенні проблеми Комунального закладу «Матвіївська гімназія» Богодухівської міської ради Богодухівського району Харківської області є закриття закладу. У разі прийняття такого рішення школярі будуть забезпечені безкоштовним підвезенням до інших закладів загальної середньої освіти Богодухівської громади. Питання працевлаштування вчителів закладу в школах громади вивчається.

Формат проведення громадського обговорення: пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою: 62103, вул. Троїцька, будинок 15, м. Богодухів, Харківська  область (Управління освіти, молоді та спорту Богодухівської міської ради Харківської області). Публічне громадське обговорення передбачатиме   проведення на базі закладу загальної середньої освіти громадських                                 слухань, засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю і колективом закладу із дотриманням усіх заходів безпеки.

До участі в обговоренні запрошуються мешканці Богодухівської міської територіальної громади у термін з 01 червня 2024 року  по 31 травня 2025 року.

5. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення:  62103, вул. Троїцька, будинок 15, м. Богодухів, Харківська область (Управління освіти, молоді та спорту Богодухівської міської ради Харківської області), електронна адреса: bmr.osvita@dniokh.gov.ua

6. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення: РУБАНИК Ольга Володимирівна – начальник Управління освіти, молоді та спорту Богодухівської міської ради Харківської області,                        тел. 096 672 8668.

7. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором протягом 15 днів після закінчення строку подання пропозицій. Після узагальнення висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Богодухівської міської ради та Управління освіти, молоді та спорту Богодухівської міської ради Харківської області.

Запрошуємо всіх охочих взяти участь в обговоренні проєкту рішення, що буде винесено на розгляд сесії Богодухівської міської ради.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОЄКТ

Фото без опису

УКРАЇНА

БОГОДУХІВСЬКА МІСЬКА РАДА

ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

________________СЕСІЯ VІІІ СКЛИКАННЯ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

___________                                 м.  Богодухів                                          №

 

Про припинення діяльності шляхом ліквідації

Комунального закладу «Матвіївська

гімназія» Богодухівської міської ради

Богодухівського району Харківської області

 

Керуючись пунктом 30 частини 1 статті 26, частиною 1 статті 59, частиною 1 статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 59 Господарського кодексу України, статями 104, 105, 110-112 Цивільного кодексу України,  законами України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», відповідно до рішення Богодухівської міської ради від 16.05.2024 №7399-VІІІ «Про затвердження плану трансформації та проведення громадських обговорень щодо оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти Богодухівської міської ради» (LII позачергова сесія VІІІ скликання), пункту 9.1. розділу 9  Статуту Комунального закладу «Матвіївська гімназія» Богодухівської міської ради Богодухівського району Харківської області, затвердженого рішенням Богодухівської міської ради від 12 лютого 2021 року №261-VІІІ (V позачергова сесія VІІІ скликання), враховуючи результати громадського обговорення  від ________ року, міська рада

 

В И Р І Ш И Л А:

1. Припинити діяльність Комунального закладу «Матвіївська гімназія» Богодухівської міської ради Богодухівського району Харківської області шляхом ліквідації (код ЄДРПОУ 25179431), місцезнаходження: 61114, вул. Воронівська, будинок 28-А, с. Матвіївка,  Богодухівський район, Харківська область.

2. Створити ліквідаційну комісію з припинення Комунального закладу «Матвіївська гімназія» Богодухівської міської ради Богодухівського району Харківської області (код ЄДРПОУ 25179431).

 

2

3. Встановити місце знаходження ліквідаційної комісії Комунального закладу «Матвіївська гімназія» Богодухівської міської ради Богодухівського району Харківської області за адресою: _________________________________.

4. Ліквідаційній комісії провести процедуру з припинення, а саме:
        1) Голові ліквідаційної комісії повідомити  державного реєстратора про припинення юридичної особи в порядку, передбаченому чинним законодавством України;
        2) Подати власнику на затвердження  ліквідаційний баланс.
        5. Встановити, що вимоги кредиторів приймаються протягом двох місяців з дати офіційного оприлюднення повідомлення про рішення щодо ліквідації юридичної особи та внесення запису про ліквідацію Комунального закладу «Матвіївська гімназія» Богодухівської міської ради Богодухівського району Харківської області шляхом ліквідації.

        6. Координацію робіт щодо виконання рішення покласти на Управління освіти, молоді та спорту Богодухівської міської ради Харківської області (Ольга РУБАНИК).

        7. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську комісію з гуманітарних питань та соціального захисту населення (голова Ірина ПОВОЙКО) та заступника Богодухівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Любов РОГИНСЬКУ.

 

Богодухівський міський голова                                           Володимир БЄЛИЙ

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.