Богодухівська міська рада

Харківська область

Покладанням квітів та хвилиною мовчання керівники громади та району, представники трудових колективів вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні, які полягли у боротьбі з нацизмом

Дата: 08.05.2024 10:33
Кількість переглядів: 45

Фото без описуТорік Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановила 8 травня, як єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні.

Таким чином, ми остаточно приєдналися до європейської традиції відзначати 8 травня, не як  день перемоги одних народів над іншими, а, насамперед, день закінчення кривавої війни, перемогу над  злом нацизму і нагадування про жахіття війни.

Та війна забрала життя кожного п’ятого українця, а чимало українських міст та сіл, перетворившись на справжнє поле бою, були вщент зруйновані. Трагічні події Другої світової – це рана, яка назавжди залишиться в пам’яті нашого народу.
Нині російська федерація нахабно привласнює перемогу над нацизмом, маніпулює власними громадянами і намагається залякати весь світ. Однак, жодна країна не може претендувати на виняткову роль у перемозі над нацизмом. Бо та перемога – результат титанічних зусиль десятків держав і сотень народів. 
Сьогодні, як і 79 років тому, українці зі зброєю в руках захищають як свою країну, так і Європу від рашизму. Тому у нас єдина спільна мета – Перемога, яка дасть шанс на побудову більш стійкого миру та створення нової світової системи безпеки. 
Пам’ятаємо подвиги минулих часів. Не забуваємо Героїв сучасності.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.