Богодухівська міська рада

Харківська область

Відключення не по графіку: на популярні питання харків'ян відповіло обленерго

Дата: 25.04.2024 11:58
Кількість переглядів: 43

Фото без опису❓Навіщо вводяться графіки відключень електроенергії?

👉Як пояснили енергетики, електромережа регіону найбільше постраждала від ворожих атак, тому зараз працює в надекстремальних умовах. ❗️Навіть коли в країні немає дефіциту електроенергії, те електроустаткування, яке зараз експлуатується в Харківській області, не в змозі видати необхідні об'єми, щоб забезпечити електрикою усіх споживачів.
✅Окрім цього, постійні ворожі обстріли призводять до нових пошкоджень мережі. Тож відключення потрібні для стабілізації енергосистеми. ❗️Щоб уникнути спрацьовування автоматики внаслідок перевантаження, або провести ремонтні роботи на високовольтних лініях і підстанціях, вводяться графіки аварійних або почасових відключень


❓Що таке ГАВ і ГПО і чим вони відрізняються?

👉⚠️ГАВ- це графік аварійних відключень. Фахівці пояснили, що це  ❌не графік  планових робіт, тому в ньому немає часу початку і завершення відключення. ❗️Цей графік вводиться впродовж 15 хвилин після отримання відповідного розпорядження від Укренерго. ❗️Це оперативні розпорядження, і обленерго не володіє інформацією про ці відключення заздалегідь. ✅Саме тому про аварійні відключення повідомляють вже по факту, коли відключення сталося.
⚠️ГПО – це графік почасових відключень. ❗️Його ввели з 25 березня для стабілізації роботи енергосистеми.

❓Навіщо вводити ГАВ, якщо є ГПО?

👉Графік почасових відключень -  не єдиний спосіб регулювання рівня перевантаження на енергосистему. ✅Оператори системи розподілу у разі настання значних аварійних відключень і за вказівкою Укрэнерго, вимушені збільшувати кількість знеструмлених абонентів і вводити ГАВ, спецГАВ, обмеження споживання потужності електричної енергії і т.д.


❓Чому відключення має бути до 3 годин, а у мене не було світла 7 годин?

👉Рішення по заживленню споживачів приймає Укренерго, зазначили в «Харківобленерго». Якщо відключення тривало більше, ніж очікувалося, це свідчить про те, що дефіцит електроенергії зберігався.
❗️Енергетики зазначають, що диспетчер Укренерго у себе на екрані монітора не бачить конкретних споживачів, закладів або установ. Він бачить обсяг споживання в мегаватах по країні або конкретному регіону. Якщо треба стабілізувати мережу, про це рішення повідомляють обленерго і відбувається відключення.

❓Чому мій будинок відключають третій день поспіль, а в сусідньому є світло?

👉Різні будинки і навіть під'їзди одного будинку можуть бути заживлені від різних ліній електропередач, вкотре нагадують енергетики. Диспетчери орієнтуються не на конкретні будинки, а стежать 👨‍💻за перевищенням споживання у кожній мережі. Енергетики чергують лінії для відключення, але якщо якісь будинки не вимикаються зовсім, то це свідчить ❗️про наявність об'єктів критичної інфраструктури на лінії, що живить ці будинки.
✅Крім того, в обленерго звернули увагу, що електричне устаткування в принципі не розраховане на постійні відключення/включення. 💡Постійні перемикання негативно впливають на ресурс устаткування, внаслідок чого можуть виникати додаткові аварійні ситуації.
✅Також тривалість відключень може бути іншою через те, що енергетикам потрібен час для виїзду 🚙на включення устаткування.


❓Як мені планувати свій день, якщо я не знаю, коли точно вимкнуть світло і скільки триватиме відключення?

👉На жаль, поки триває війна і ворог атакує енергетичні об'єкти України, це питання залишатиметься актуальним, відмітили енергетики.
📣Тому закликають жителів придбати павербанки, портативні газові плитки, ліхтарики і так далі. ✅Крім того, в населених пунктах працюють «Пункти незламності»🪫, де є світло і інтернет, додали в обленерго.
⚠️Фахівці у котрий раз звертаються до жителів з розумінням поставитися до ситуації з аварійними і почасовими відключеннями. 📣📣📣Енергетики також закликають максимально економити світло 💡в пікові години навантаження: з ✅07:00 до 11:00 і з ✅17:00 до 23:00.

Тримаймося! Підтримуємо однин одного і віримо в наших Захисників! 
Все буде 💙💛🇺🇦🇺🇦🇺🇦


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.