Богодухівська міська рада

Харківська область

Здаєте майно в оренду – задекларуйте доходи

Дата: 29.03.2024 16:10
Кількість переглядів: 19

Фото без описуГоловне управління ДПС у Харківській області нагадує громадянам, які здають в оренду житлову чи іншу нерухомість та рухоме майно про обов’язок задекларувати отримані доходи до 01 травня 2024 року. 

Відповідно до статті 164 Податкового кодексу України декларуванню підлягають доходи, отримані від надання в оренду квартир, будинків, гаражів, дачних будинків, присадибних та інших земельних ділянок. 

Якщо нерухомість або інше майно орендує юридична особа або фізична особа – підприємець, то податковим агентом є орендар. Він зобов’язаний утримувати та перераховувати до бюджету податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків та військовий збір за ставкою 1,5 відсотка. 

Якщо житлову нерухомість орендує фізична особа, то податок на доходи фізичних осіб та військовий збір має сплачувати власник майна.

Фізичні особи, які зобов’язані задекларувати доходи мають подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до 01 травня поточного року.

Громадяни можуть подати декларацію через «Електронний кабінет»  https://cabinet.tax.gov.ua/ , за наявності особистого кваліфікованого електронного підпису.  

Для зручності платників податків ДПС в особистому Електронному кабінеті розміщено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», що надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації на підставі даних Державного реєстру фізичних осіб – платників податку та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.