Богодухівська міська рада

Харківська область

Як буде проходити НМТ-2024: що треба знати випускникам шкіл та їхнім батькам

Дата: 31.01.2024 09:11
Кількість переглядів: 56

Фото без описуУ Міністерстві освіти і науки визначили строки проведення національного мультипредметного тесту у 2024 році. Він проходитиме з 14 травня до 19 липня. У цей період відбудеться як основна сесія, так і додаткова.

На додаткову сесію реєструватимуться ті вступники, які не можуть взяти участь в основній із поважних причин. В залежності від причин, зареєструватися можна буде як під час основного періоду реєстрації на НМТ, так і під час додаткового.

Поки офіційно строки реєстрації на НМТ не оголосили. Директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна ВАКУЛЕНКО зорієнтувала, що відбуватиметься вона у березні.

Дату, місце і час проходження НМТ вступники отримають особисто, цю інформацію ніде не будуть оприлюднювати публічно заради безпеки.

НМТ міститиме два блоки: основний, до якого увійдуть три обов’язкові навчальні предмети, і додатковий, що міститиме завдання з одного навчального предмета на вибір. Обов’язкові  — українська мова, математика та історія України, на вибір — українська література, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька, французька), біологія, фізика, хімія та географія.

Для кожного учасника тестування проходитиме в один день у два етапи. Під час першого етапу, який триватиме 120 хвилин, потрібно буде виконати завдання з української мови та математики, а під час другого, теж тривалістю 120 хвилин, —  з історії України та навчального предмета на вибір, вказаного під час реєстрації для участі в НМТ. Між етапами буде 20-хвилинна перерва.

 

              Третій рік поспіль на базі одного з закладів загальної середньої освіти громади продовжить свою роботу тимчасовий екзаменаційний центр, де майбутні абітурієнти з різних регіонів матимуть змогу скласти НМТ. У пункті тестування облаштовано чотири аудиторії по 16 робочих місць кожна. Новацією цьогорічного НМТ є проведення тестування в укритті з метою створення безпечних умов для учасників та раціонального використання часу без відволікання на повітряні тривоги.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.