Богодухівська міська рада

Харківська область

До уваги сільгоспвиробників громади!

Дата: 25.01.2024 15:51
Кількість переглядів: 39

Фото без описуВідповідно до підпункту 298.8.4 пункту  298.8 статті 298 Податкового кодексу України у разі коли у податковому (звітному) році частка сільськогосподарського товаровиробництва становить менш як 75 відсотків, сільськогосподарський товаровиробник - юридична особа сплачує податки у наступному податковому (звітному) році на загальних підставах.

Якщо така частка не перевищує 75 відсотків у зв’язку із виникненням обставин непереборної сили у попередньому податковому (звітному) році, до платника податку в наступному податковому (звітному) році зазначена вимога не застосовується. Такі платники податку для підтвердження статусу платника єдиного податку подають податкову декларацію разом із рішенням Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних рад про наявність обставин непереборної сили та перелік суб’єктів господарювання, що постраждали внаслідок таких обставин.

Саме тому дo 05.02.2024 рекомендується аграріям, у яких частка власного сільськогосподарського товаровиробництва за 2023 рік становить менш як 75 відсотків у зв’язку із виникненням обставин непереборної сили звернутися з відповідною заявою та проханням включити підприємство до переліку суб’єктів господарювання, що постраждали внаслідок обставин непереборної сили до Харківської обласної ради на електронну адресу: info@oblrada-kharkiv.gov.ua, а також до Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації на електронну адресу: dapr@)kharkivoda.gov.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.