Богодухівська міська рада

Харківська область

14 грудня в Україні - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2023 08:00
Кількість переглядів: 92

Фото без опису14 грудня 1986 року добудували захисний саркофаг над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС. Кожна хвилина цього надзвичайного будівництва - це мужність і професіоналізм, самовідданість і самопожертва ліквідаторів заради збереження життя людей. Ця дата пам’яті давно стала скорботним нагадуванням всьому людству про важку перемогу над ядерним вогнем.

На жаль, сьогодні держава-терорист знову нехтує світовою безпекою. Російські окупанти вперше в історії перетворили цивільні ядерні об’єкти на військові цілі та місце для розміщення своєї армії, а мінування ЗАЕС – військовий злочин та небезпека для мільйонів людей, реальна загроза для усього світу.

Ми глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття. Ціною власного здоров’я, а то й життя, вони рятували країну і світ від радіаційного забруднення. Вічна і світла пам’ять всім тим, кого з нами вже немає.

Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи. А пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир і спокій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.