Богодухівська міська рада

Харківська область

Богодухівська громада успішно пройшла загальноукраїнський відбір громад і є учасником шведсько-українського Проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні».

Дата: 04.11.2023 18:22
Кількість переглядів: 69

Фото без опису2 листопада Богодухівський міський голова Володимир БЄЛИЙ разом зі старостами взяли участь у конференції «Староста в громаді. Шляхи посилення інституційної спроможності», що відбулася у Києві за ініціативи шведсько-українського проєкту PROSTO.

Володимир Бєлий взяв участь у дискусії з питання «Роль старости у забезпеченні потреб та інтересів жителів старостинських округів», де виступив з презентацією 📈досвіду громади щодо розвитку і доступності адміністративних послуг мешканцям громади, і особливо тим, хто проживає у віддалених населених пунктах. Окремо наголосив на роботі ЦНАПу і старост під час воєнного стану, про виклики, з якими зіштовхнулася громада і їх подоланням. «Роботи попереду ще надзвичайно багато. І для цього ми створюємо всі умови. Зараз реконструюємо приміщення ЦНАПу, щоб мати змогу збільшити кількість і якість надання послуг. А сьогодні ми побачили практичний досвід і механізми, як зробити, щоб ці послуги були доступні всім мешканцям громади – через старост, через інших посадових осіб. Зовсім скоро всі наші мешканці це відчують. Бо ми маємо такий запит від населення і підтримку: на обласному і на державному рівні.», - зазначив Богодухівський міський голова.

Роль старости надзвичайно важлива, адже вони мають бути місцевими лідерами, сприяти розвитку громад, забезпечувати надання якісних послуг мешканцям. Одне з рішень цього питання - утворення віддалених робочих місць у старостатах. Динаміка розвитку у країні підтверджує ефективність цього підходу. Для цього всім старостам необхідно розвиватися і здобувати нові знання та навички.

Участь Богодухівської громади у конференції засвідчила про увагу держави до місцевих ініціатив, і підкреслила, що наша громада має підтримку і потенціал для подальшого розвитку адміністративних послуг, спрямованого на їхню доступність кожному мешканцю громади.

Підтримка доступності послуг в Україні

Децентралізація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.