Богодухівська міська рада

Харківська область

Як подолати свій страх до вакцинування?

Дата: 11.10.2023 16:39
Кількість переглядів: 69

Фото без описуУ вас на руках – ваше миле кохане маленьке немовлятко, і вам лячно уявити, що йому робитимуть укол у ніжку, що воно плакатиме, а потім може навіть вперше в житті підніметься температура вночі. І ви боїтеся “щось колоти дитині” та водночас знаєте, що треба робити щеплення, але страх паралізує. Що робити?

Страх – це емоція, народжена в глибинах нашого мозку. Тому наводити раціональні аргументи щодо безпеки вакцин у цьому разі складно. Ліпше розповісти про те, що може статися без вакцинації.

У разі кору гарячка перевищує 40 °C і збити її важко. Спершу білі плямки з’являються на слизовій рота, а потім червоні висипання покривають всю шкіру дитини, розвивається запалення очей та носогорла. Часто при кору розвивається діарея, а частими ускладненнями є отит, пневмонія і менінгіт. Після перенесеного кору настає так звана «імунна амнезія», адже вірус кору пригнічує імунітет людини на час від кількох місяців до кількох років та робить людину вразливішою до інфекцій.

У разі розвитку правця і дифтерії йдеться про бактерії, які виділяють токсини, тобто отруту. Токсини поширюються кровотоком, впливають на клітини тіла і тим самим породжують симптоми хвороби. Навіть якщо збудників цих хвороб вдасться вбити антибіотиками,то токсини це нікуди не подіне, і вони діятимуть далі – їх можна нейтралізувати тільки антитілами із сироватки вакцинованих коней. Через високу ефективність вакцин, випадки дифтерії та правця є величезною рідкістю в країнах з високим рівнем охоплення щепленнями. Це створило передумови для виникнення дефіциту виробництва сироваток.

Вірус поліомієліту може “пройти крізь дитину” і нічого не спричинити, а може дитину паралізувати на все життя. Він вражає нервові клітини (нейрони), залучені в русі, і після цього далеко не завжди людину можна реабілітувати. Інколи поліомієліт закінчується смертю.

Туберкульоз у немовлят і маленьких дітей у порівнянні з дорослими частіше перебігає тяжче. Діти частіше розвивають генералізовану форму з ураженням нервової системи та кісток, приміром. Вакцинація новонароджених ефективно захищає малюків від тяжких форм туберкульозу.

Це лише кілька прикладів. Як бачите, коли дитина хворіє – це страшно. Страшніше за плач після уколу. Відмова від вакцинації – це теж рішення і відповідальність. Вирішуйте!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.