Богодухівська міська рада

Харківська область

ЗРОСТАЄ ЗАХВОРЮВАНІСТЬ НА COVID-19

Дата: 10.10.2023 14:34
Кількість переглядів: 129

Фото без описуУ травні 2023 року ВООЗ оголосила, що пандемія COVID-19 більше не є надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоровʼя, що вірус SARS-CoV-2 стане сезонним, його генетично вивчатимуть, нові вакцини міститимуть склад з врахуванням тих штамів, що циркулюватимуть. Природа вірусів така, що вони мутують та адаптуються. 

З кінця вересня цього року спостерігається стабільне зростання захворюваності на коронавірусну хворобу. За останній тиждень в Україні було підтверджено понад 4 тисячі випадків захворюваності на COVID-19, а тижнем раніше реєстровано 2,5 тисячі. За словами головного державного санітарного лікаря України  це - початок епідеміологічного сезону, зростання захворюваності очікується до кінця листопада. Після цього прогнозується зростання захворюваності на грип, що є традиційною ситуацією для зими. 

Серед негативних тенденцій, які  зараз спостерігаються це те, що частіше хворіють діти до 17 років (302 дитини за останній тиждень). Серед областей по захворюваності лідирує Миколаївська область, де зростання хворих в 4 рази, Винницька — утричі, Харківська — майже у 2,5 рази в порівнянні з минулим тижнем.

Також зростає кількість летальних випадків у порівнянні з літнім сезоном. Так, за останній звітний тиждень було зафіксовано 9 летальних випадків серед осіб віком 65+ років. 

Пам’ятайте, що в групі ризику важкого перебігу COVID-19 перебувають особи: 

- старші 60 років; 

- із серйозними супутніми захворюваннями; 

- медичні працівники. 

Богодухівське районне управління нагадує, що дотримуючись простих санітарно – гігієнічних правил, можна зменшити ризик інфікування вірусними інфекціями:

- важливо  правильно мити руки. Це треба робити не менше 20 секунд, використовуючи мило. Також важливо приділяти увагу місцям під нігтями, адже там збирається багато бруду;

- тримати дистанцію не менше 1 метру;

- під час кашлю та чхання потрібно прикриватись серветкою, після чого викинути її та вимити руки. Якщо ж  немає серветки, то  краще прикриватись під час чхання чи кашлю ліктем; 

- захисну маску важливо використовувати  у всіх  громадських місцях, вона  має щільно прилягати до шкіри, закриваючи ніс та рот. Маску треба змінювати кожні дві години та тоді, коли вона стала вологою;

- якщо ви захворіли, залишайтесь вдома, навіть за наявності так званих “легких” симптомів вірусного захворювання. Уважно слідкуйте за симптомами, проконсультуйтесь із сімейним лікарем. Якщо у родині кілька дітей, намагайтесь тримати хворих і здорових дітей окремо.

Нагадуємо, що найбільш ефективним методом запобіганню наслідків від важкого захворювання на COVID-19 та його потенційно нових штамів — є доступна та безоплатна вакцинація, яка допомагає запобігти тяжким випадкам захворювання та ускладненням. Отримати щеплення можна, звернувшись до сімейного лікаря або пунктів щеплення.

Будьте здорові та бережіть своє життя та  життя ваших рідних!

 

Богодухівське районне управління

Головного управління Держпродспоживслужби 

в Харківській області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.