Богодухівська міська рада

Харківська область

Сьогодні на щотижневій нараді під головуванням Володимира Бєлого розглядалися поточні питання життєзабезпечення громади.

Дата: 09.10.2023 16:11
Кількість переглядів: 51

Фото без описуНачальник відділу житлово-комунального господарства Юлія Івах та начальник відділу соціального захисту Алла Ємельяненко доповіли про хід здійснення перевірок достовірності даних щодо місця розміщення внутрішньо переміщених осіб, зокрема з метою перевірки факту такого розміщення, його безоплатності, кількості розміщених осіб та умов їх проживання і відповідності даних, внесених у заяву на отримання компенсації витрат, що пов’язані з безоплатним тимчасовим розміщенням внутрішньо переміщених осіб («Прихисток»). У жовтні таких заяв надійшло 358, станом на сьогодні здійснено перевірок по 322 заявам. Відповідно до змін у законодавчій базі, такі перевірки будуть проводитися щомісячно та у разі встановлення факту наведення у заяві недостовірної інформації, відповідними органами буде вирішуватися питання про відмову у виплаті компенсації.

Перший заступник міського голови Віктор Стойчик доповів про облаштування під’їздних доріг до населених пунктів (с.Сінне) шляхом грейдерування та часткового ремонту доріг комунальної власності (у с. Гути, Губарівка). «Вкотре наголошую, що дороги між населеними пунтами знаходяться на балансі ДП «Дороги Харківщини». І саме вони відповідають за їхню експлуатацію та ремонт. Кошти держави на ремонт доріг зараз першочергово спрямовуються на відновлення інфраструктури на деокупованих територіях. Все, що в межах наших повноважень як місцевої влади, ми виконуємо», - підкреслив міський голова.

Роман Рябка ознайомив з ходом робіт з благоустрою. Облаштування системи водовідведення на вулицях центральної частини міста триває. Тривають роботи з облаштування поховань загиблих Героїв у секторі військових поховань на центральному кладовищі – вже встановлені надгробні хрести з фото Героїв.

Любов Рогинська поінформувала про забезпечення мешканців громади визначених категорій гуманітарною допомогою.

Микола Шепель доповів про стан функціонування Пунктів Незламності та про діяльність комісії з обстеження водного об’єкта. Алла Щербак поінформувала про підготовку до чергового засідання виконавчого комітету.

Володимир Тризна представив присутнім макети портретів загиблих Героїв Богодухівської громади, які будуть встановлені на Алеї Пам’яті в центрі міста.

Окремо учасники наради обговорили болюче для багатьох мешканців громади питання стосовно зниклих безвісті військовослужбовців. Володимир Миколайович наголосив на необхідності всіляко підтримувати членів родин даної категорії, адже їхній біль – це невідомість: «Ми маємо допомагати у зборі необхідних документів, проводити роз’яснювальну роботу та розв’язувати інші проблеми, які в нашій компетенції. Кожному, кому потрібна допомога, треба допомогти».

Рамаз Гамбарашвілі доповів про організацію перевезення і доставки гуманітарних наборів від благодійної організації «Мережа 100% життя».

За результатами наради міським головою надані доручення виконавцям і намічені заходи з поточної діяльності.

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.