Богодухівська міська рада

Харківська область

Що таке притулок для жінок, які постраждали від насильства, та як туди влаштуватися

Дата: 31.08.2023 14:52
Кількість переглядів: 128

Фото без описуКомунальна установа Харківської обласної ради «Кризовий соціальний центр для жінок» є спеціальною соціальною установою для тимчасового перебування жінок, які потрапили в складні життєві обставини, спричинені звільненням із місць позбавлення волі, потраплянням в ситуації торгівлі людьми, постраждалим від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

До структури Центру входить Притулок для жінок, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, торгівлі людьми.

Основними завданнями Притулку є:

    • забезпечення місцем безпечного тимчасового цілодобового перебування постраждалих осіб;
    • надання постраждалим особам за місцем безпечного тимчасового цілодобового перебування комплексної допомоги (психологічних, соціально-побутових, соціально-медичних, інформаційних та інших послуг) на основі оцінки їх потреб та індивідуального підходу до особи з урахуванням віку, статі, стану здоров’я та соціального становища.

Право на влаштування до Притулку має:

  • повнолітня особа жіночої статі, яка постраждала від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, торгівлі людьми, що зареєстрована або фактично проживає в Харківській області та  направлена до Притулку структурними підрозділами міських рад, районних державних адміністрацій Харківської області та м. Харкова або органів місцевого самоврядування, до повноважень яких належить здійснення заходів у сфері запобігання та протидії насильству, уповноваженими підрозділами органів Національної поліції, центрами соціальних служб для сім′ї, дітей та молоді, мобільними бригадами соціально-психологічної допомоги постраждалим особам;
  • постраждала особа жіночої статі, яка не досягла повноліття, але перебуває (перебувала) у зареєстрованому шлюбі;
  • дитина у разі її прийняття до Притулку разом з матір’ю  або особою, яка її замінює.

Для зарахування до Центру постраждала особа має надати:

- направлення, видане постраждалій особі одним із суб’єктів (структурним підрозділом міських рад, районних державних адміністрацій Харківської області та м. Харкова або органів місцевого самоврядування, до повноважень якого належить здійснення заходів у сфері запобігання та протидії насильству, уповноваженим підрозділом органів Національної поліції, центром соціальних служб для сім′ї, дітей та молоді, мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги постраждалим особам);

  • паспорт, ідентифікаційний код. За наявності дитини необхідно надати свідоцтво про народження малолітньої дитини або паспорт неповнолітньої дитини та ідентифікаційний код;
  • флюорографію (жінкам);
  • довідку про епідеміологічне оточення;
  • виписки із медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (Форма 027/о), за бажанням, для більш якісного надання послуг.

Постраждала особа може звернутися до Відділу соціального захисту населення (м. Богодухів, вул. Молодіжна, буд. 7), де нададуть консультацію та допоможуть підготовити пакет документів для направлення до Притулку за потребою.

Термін перебування постраждалої особи у Притулку три місяці. У разі потреби,  за результатами виконання плану індивідуальної роботи з постраждалою особою, термін її перебування у Притулку може бути продовжено до шести місяців.

Для отримання комплексу соціальних послуг, в Центрі створені всі сучасні умови для комфортного перебування жінок, що включають: кімнати для проживання, кухню, їдальню, кімнату для прання, зал для проведення дозвілля та групових занять, зони для відпочинку та прогулянок з гойдалками, пісочницею, лавками, доглянутими клумбами, екзотичними та плодовими дерева, ягідними кущами, город та теплиці для вживання дітьми органічних продуктів.

Основною діяльністю Центру є надання комплексної допомоги жінкам, які опинились в складних життєвих обставинах спричинені звільненням з місць позбавлення волі, жертвам домашнього насильства та/ або торгівлі людьми. Для успішного вирішення завдань Центр забезпечує роботу з надання таких соціальних послуг: соціальна адаптація, соціальна інтеграція та реінтеграція, соціально-психологічна реабілітація, надання притулку, соціальний супровід,  консультування, інформування, представництво інтересів, посередництво.

Центром надається  допомога в оформленні документів, сприяння працевлаштуванню, допомога у зміцненні або відновленні родинних  та суспільно – корисних зв’язків, психологічна допомога, надання інформації з питань соціального захисту населення, сприяння в отриманні безоплатної правової допомоги, надання ліжко-місця з комунально-побутовими послугами, забезпечення харчуванням, за потребою одягом, взуттям, засобами особистої гігієни та іншим необхідним.

Центр працює цілодобово.
Контактний номер телефону: 067-402-02-23.

Ел. адреса: krisis_center.oblrada@ukr.net

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.