Богодухівська міська рада

Харківська область

Як дізнатися страховий стаж онлайн?

Дата: 19.07.2023 10:44
Кількість переглядів: 74

Фото без описуВам потрібно дізнатися, який у Вас трудовий стаж, але часу на похід до Пенсійного фонду зовсім немає? Виявляється, багато хто не знає, що кожен в режимі онлайн може з’ясувати свою офіційну зарплату та стаж за останні майже 20 років.

В системі Пенсійного фонду України зберігаються дані та, починаючи з 2000 року, генерується електронна трудова книжка. За допомогою Порталу електронних послуг усі українці можуть дізнатися розмір своєї майбутньої або дійсної пенсії, перевірити страховий стаж та розміри сплаченого ЄСВ роботодавцями.

Що ж таке трудовий стаж? Це період, за який роботодавець сплачує щомісячні обов’язкові страхові внески (ЄСВ). Якщо ви підприємець то цей внесок Ви сплачуєте за себе особисто.

З 2004 року трудовий стаж має назву страховий стаж. Головне його призначення – право на оформлення пенсії після досягнення пенсійного віку.

Якщо Ви не знаєте, чи достатньо Вашого страхового стажу для отримання пенсійних виплат, це можна перевірити онлайн за допомогою Порталу електронних послуг або за допомогою мобільного застосунку для Android та IOS.

Для того щоб отримати необхідну інформацію Вам необхідно зробити декілька простих кроків.

Якщо ви використовуватиме Портал електронний послуг:

  1. Перейдіть на Портал послуг від ПФУ (portal.pfu.gov.ua).

  2. Авторизуйтесь – зробити це можна за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), логіна та паролю або через GOV.ID.

  3. У головному меню знайдіть та оберіть розділ Дані з реєстру застрахованих осіб.

 

Перед вами з’явиться вся необхідна інформація – Ваша заробітна плата, з якої сплачували страхові внески від 2004 (або з 1998) року, страховий стаж, всі місця роботи тощо. Після цього слід перейти до меню «Комунікації з ПФУ» й вибрати «Запит на отримання електронних документів».

З-поміж типів звернення обрати «Витяг з ЕТК», заповнити інші додаткові поля, підписати та направити ваше звернення.

Ознайомитися з інформацією про періоди роботи та завантажити її на свій пристрій можна буде вже за декілька хвилин у розділі «Мої звернення».

Якщо Ви бажаєте отримати інформацію про свій страховий стаж на своєму смартфоні алгоритм дій буде дещо інакшим.

  1. Перш за все необхідно встановити додаток «Пенсійний фонд» на Ваш смартфон. Це можна зробити за допомогою застосунку GooglePlay. 

  2. Після цього увійдіть в додаток та авторизуйтесь (за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), логіна та паролю або через GOV.ID).

  3. У своєму профілі знайдіть та оберіть категорію Страховий стаж. Перед Вами з’явиться уся необхідна інформація.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.