Богодухівська міська рада

Харківська область

Захисні споруди цивільного захисту

Дата: 12.06.2023 15:16
Кількість переглядів: 113

Фото без описуВиконавчий комітет Богодухівської міської ради повідомляє, що для вирішення питань щодо укриття населення, центральними органами виконавчої влади, місцевою державною адміністрацією, органами місцевого самоврядування та суб’єктами господарювання створено фонд захисних споруд цивільного захисту населення.

 

Відповідно до ст. 2 Кодексу цивільного захисту населення, захисні споруди цивільного захисту - це інженерні споруди, призначені для захисту населення від впливу небезпечних факторів, що виникають внаслідок надзвичайних ситуацій, воєнних дій або терористичних актів. До захисних споруд цивільного захисту в тому числі відносяться і найпростіші укриття -  фортифікаційні споруди, цокольні або підвальні приміщення, інші споруди підземного простору, в яких можливе тимчасове перебування людей з метою зниження комбінованого ураження від небезпечних чинників, а також від дії засобів ураження в особливий період.

Відповідно п.8 ст.32 глави 7 Кодексу цивільного захисту України  та Постанови КМУ від 10.03.2017 № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту» утримання захисних споруд цивільного захисту у готовності до використання за призначенням здійснюється їх власниками, користувачами, юридичними особами, на балансі яких вони перебувають, за рахунок власних коштів.

Тому, виконавчий комітет Богодухівської міської ради наголошує балансоутримувачам усіх форм власності  приміщень та мешканцям  багатоквартирних житлових будинків, що віднесені до фонду  захисних споруд цивільного захисту, про нагальну необхідність приведення у готовність до використання  для укриття населення зазначені захисні споруди, в тому числі і найпростіші укриття.  При цьому звертаємо увагу на основні вимоги, які необхідно виконати при  приведенні захисної споруди у готовність до використання:

1.Місця розташування захисних споруд позначаються за допомогою табличок (написів) та покажчиків руху до них.

2. Підходи до зовнішніх дверей, двері і сходові марші мають утримуватися у справному стані, очищуватися від бруду і сміття, а в зимовий час - від снігу і льоду. Захаращення входів не допускається. Входи до захисної споруди мають забезпечувати вільний доступ усередину їх приміщень, можливість користування ними особами з інвалідністю та іншими маломобільними групами населення і мати достатню пропускну спроможність.

3.У разі відсутності на входах пандусів для забезпечення вільного користування сховищами особами з інвалідністю та іншими маломобільними групами населення входи додатково обладнуються дерев’яними або металевими трапами.

4.Забезпечити наявність у захисній споруді:

1) штучного освітленням, в т.ч. з використанням резервного освітлення від переносних електричних ліхтарів, акумуляторних світильників тощо. Допускається організація резервного електроживлення сховища від стаціонарних та переносних дизель- та бензогенераторів за умов їх розташування зовні укриття;

2) первинних засобів пожежогасіння;

3) місць для сидіння  та лежання (лавки, нари, стільці, ліжка тощо).

4) ємності з питною (з розрахунку 2 л на добу на одну особу, яка підлягає укриттю) та технічною водою (за відсутності централізованого водопостачання);

5) контейнерів для зберігання продуктів харчування;

6) виносних баками, що щільно закриваються, для нечистот (для неканалізованих будівель і споруд);

7 )засобів надання медичної допомоги;

8) засобів зв’язку і оповіщення (телефон, радіоприймач);

9) шанцевих інструментів (штикові та совкові лопати, ломи, сокири, пилки-ножівки по дереву, по металу тощо).

6.У приміщенні захисної споруди забороняється зберігати або використовувати легкозаймисті, небезпечні хімічні та радіоактивні речовини.

За більш детальною інформацією щодо фонду захисних споруд Богодухівської міської територіальної  громади  та інших питаннях з приведення захисних споруд у готовність до використання, просимо звернутися до відділу з питань цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами виконавчого комітету Богодухівської міської ради та старост старостинських округів  Богодухівської міської територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.