Богодухівська міська рада

Харківська область

НОВІ ПРАВИЛА ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ ФОПІВ

Дата: 03.05.2023 09:32
Кількість переглядів: 82

Фото без описуЗ 1 травня 2023 року набув чинності Наказ Міністерства юстиції України від 29 березня 2023 року № 1158/5 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції України».  

 

У зв’язку з чим в Україні почали діяти нові правила державної реєстрації фізичних осіб - підприємців, юридичних осіб та громадських формувань. Даним нормативним документом затверджено нові форми заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. Ознайомитись або завантажити форми заяв можна на офіційному сайті Міністерства юстиції України за посиланням :   https://minjust.gov.ua/m/formi-zayav-u-sferi-derjavnoi-reestratsii-yuridichnih-osib-fizichnih-osib-pidpriemtsiv-ta-gromadskih-formuvan. Також цим наказом внесені  зміни до Вимог до написання найменування юридичної особи, її відокремленого підрозділу, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, крім організації профспілки, а саме:

  1. для написання найменування юридичної особи літерами латинського алфавіту тепер можна  використовувати не лише англійську, а будь-яку іншу іноземну мову;

  2. найменування відокремленого підрозділу замість слів «відокремлений підрозділ» («філія», «представництво») має містити лише слово «філія» або «представництво».

 

Крім того внесено зміни до третього абзацу пункту 1 розділу IV «Особливості проведення державної реєстрації за заявами в електронній формі» Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи. Відтепер у разі подачі заяви в електронній формі необхідно долучати  електронні копії  документів посвідчуючи особи та підтверджуючи її громадянство (підданство), яка є кінцевим бенефіціарним власником юридичної особи, виготовлених шляхом сканування з накладенням кваліфікованого електронного підпису заявника.

 

У разі якщо Ви маєте додаткові питання по цій статті звертайтеся до бюро правової допомоги Богодухівського місцевого центру, які знаходяться за адресами:

•  м. Богодухів, вул. Покровська, 5.;

•  м. Валки, вул. Харківська, 2;

•  смт. Коломак, пров. Свободи, 2а;

•  смт. Краснокутск, вул. Миру, 138.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).

Джерело: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0539-23#Text 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь