Богодухівська міська рада

Харківська область

КРАСОВСЬКИЙ Олександр Юрійович 24.07.1988 - 12.10.2022

Дата: 15.10.2022 15:03
Кількість переглядів: 176

14 жовтня, у свято захисників Вітчизни, у день Святої Покрови жителі смт Шарівка живим коридором на колінах віддали шану українському захиснику Олександру КРАСОВСЬКОМУ. Уквітчали квітами його шлях до рідної домівки, провели в останню путь вулицями рідного селища.

Красовський Олександр Юрійович народився 24 липня 1988 року у Шарівці. З дитинства мріяв стати військовим і йшов за своєю мрією, не зважаючи на перешкоди. Строкову службу з 2006 року проходив у Прикордонних військах України, навчався, отримав спеціальність «кінолог» і звання молодшого сержанта, служив на кордоні України з Румунією. Згодом, після підписання контракту, повернувся на рідну Харківщину і служив у мобільній прикордонній заставі в м. Дергачі.

Не зупиняючись на досягнутому, маючи велике бажання стати офіцером, він вступив до академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького і продовжував виконувати службові обов'язки.

З початком військової агресії рф у 2014р., не вагаючись, пішов захищати незалежність та кордони країни в Луганській області. За проявлену мужність, професіоналізм та відвагу отримав статус Учасника Бойових Дій, позачергове військове звання та був відзначений державними нагородами. В 2017р. після закінчення навчання в академії, враховуючи авторитет Олександра серед товаришів по службі, його призначено на посаду заступника керівника відділу прикордонної служби та присвоєно звання молодшого лейтенанта. А згодом і військове звання лейтенанта. Олександр завжди був відданий своїй справі-це було його покликання!

З початком повномаштабного вторгнення країни-агрессора, з перших днів війни став на захист рідної Харківщини. Понад сім місяців він мужньо відстоював незалежність України. Але, на жаль, 12.10.2022 його життя обірвалося під час несення служби.

У своєму житті Олександр був не тільки мужнім відданим захисником своєї держави, справжнім офіцером. У пам’яті всіх він залишиться доброю, чуйною людиною, надійним товаришем, люблячим сином, братом, чоловіком і чудовим батьком для своїх двох донечок.

Того важкого дня, коли гірка втрата несамовито увірвалася у життя рідних, розділити їхній біль прийшли сотні односельців. Віддав шану полеглому захиснику за дорученням міського голови Володимира Бєлого секретар міської ради Рамаз Гамбарашвілі. Чин похорону здійснив о. Володимир Білієнко. Бойові побратими віддали своєму товаришу належні воїнські почесті.

Герой, який присвятив своє життя захисту кордонів рідної України, тепер навіки спочиває у рідній шарівській землі.

Щирі співчуття родині…З великою скорботою поділяємо біль втрати…

Віримо, що справа Олександра, як і всіх захисників - буде переможною!🙏🏻🇺🇦

Слава Україні! 🇺🇦

І вічна пам‘ять її полеглим захисникам!🕯

Похований на кладовищі с. Першотравневе Шарівського с/о



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь