Богодухівська міська рада

Харківська область

МАКОГОН Олексій Сергійович 30.03.1995 - 08.10.2022

Дата: 12.10.2022 16:40
Кількість переглядів: 220

Знову важка втрата. МАКОГОН Олексій Сергійович, уродженець с. Дмитрівка. 30.03.1995 року народження, загинув 8 жовтня 2022 року біля н.п. Піщане поблизу Куп‘янська. Навіки 27…Ворожий снаряд обірвав життя хлопця, що захищав рідну землю, рідну Харківщину.

Немає прощення жорстокому ворогу.. Кожна нездійснена мрія, кожне обірване кохання, кожна материнська сльоза повернеться нелюду тисячократним болем.

А ми будемо сильними! Будемо пам‘ятати подвиг Героїв і вірити, як і вони, що свята Перемога прийде на нашу українську землю! Що під мирним небом зростатимуть нові покоління українців, колоситимуться золоті пшеничні поля і так само гордо, через віки, нестиме свої води старий мудрий Дніпро!

Вічності стане на всіх,

Мужності буде сповна,

Нам посміхається у слід,

Крізь сльози Вона – Марія🙏🏻.

Царство Небесне Олексію🙏🏻! Мужності і витримки батькам і рідним, щоб пережити страшний біль втрати!

Вічна слава нашим полеглим захисникам, нашим небесним воїнам!

Слава Україні!🇺🇦

Розвідник Олексій Макогон, позивний Тактік, загинув 8 жовтня 2022 року в районі села Піщане на Харківщині. Виконуючи бойове завдання, зазнав смертельної вибухової травми. Воїну було 27 років.

Олексій народився в селі Дмитрівка Харківської області. Жив у Харкові. Закінчив Харківське вище професійне механіко-технологічне училище та здобув фах зварювальника. Згодом отримав вищу освіту в Харківському національному університеті внутрішніх справ за спеціальністю «Право». З дитинства захоплювався військовою справою. У 2014-2015 роках перебував на військовій службі в органах внутрішніх справ. До повномасштабного вторгнення служив у Національній поліції України. Був учасником АТО/ООС. За час служби неодноразово був нагороджений медалями та грамотами.

24 лютого 2022 року чоловік приєднався до лав 92-ої окремої механізованої бригади Збройних Сил України та став на оборону рідної Харківщини. Спочатку Олексій був навідником, а потім виконував складні бойові завдання в підрозділі розвідки «Code 9.2».

«Він був найкращим. Таких, як він, я ще не зустрічала. Його дуже не вистачає. Він був добрим, завжди всім допомагав, відповідальний, турботливий, справжній друг, побратим, гарний син, сміливий, мужній, душа компанії, веселий, життєрадісний, ніколи ні на що не скаржився», – розповіла наречена полеглого бійця Валерія.

Посмертно солдат Макогон О.С. нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

В Олексія залишилися батьки, наречена, рідні, друзі та побратими.
Він віддав своє життя, щоб ми жили у вільній і незалежній Україні. Захищав рідну землю ціною власного життя.

Макогон Олексій Сергійович із честю виконав обов’язок щодо захисту своєї держави та до останнього подиху був вірним присязі, українському народові та Україні.

Поховали військовослужбовця на Алеї Героїв центрального кладовища міста Богодухів Харківської області.
 

Олексій Макогон


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь