Богодухівська міська рада

Харківська область

УВАГА! ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНИЙ ПЕРІОД!

Дата: 11.04.2023 13:07
Кількість переглядів: 87

Фото без описуОсновною причиною виникнення весняних пожеж, в переважній більшості, є порушення громадянами вимог Правил пожежної безпеки в лісах та випалювання сухої трав’яної рослинності на сільгоспугіддях, пустищах, вздовж доріг, що межують з лісовими масивами. Сильні весняні вітри сприяють розповсюдженню вогню у прилеглі лісові насадження, чим створюють реальну загрозу їх знищення. Зростання відвідування лісових насаджень населенням, особливо у вихідні та святкові дні, також зумовлює значне збільшення кількості пожеж.

Помилкова думка людей про те, що спалюванням сухої рослинності можна швидко навести лад на полях або на власних садибах призводить до знищення родючого шару ґрунту та загибелі тварин і птахів, як народжених, так і не народжених. Необдуманими діями «господарників» та любителів відпочити на природі цьогоріч в Україні вже випалено десятки гектарів землі, де жили тварини і птахи, де був ліс.

Люди, спалюючи суху траву або розводячи багаття не розуміють, що вогонь швидко може стати неконтрольованим, оскільки значна відкрита площа горіння та сильний вітер призводять до того, що невеличке багаття перетворюється на масштабну пожежу та вогонь із полів, лугів та прибережних смуг швидко переходить як на ліс, так і приватні будівлі.

Отже, порушення правил пожежної безпеки не тільки несе загрозу навколишньому середовищу, а й становить небезпеку для життя людей і тварин.

Щороку, протягом пожежонебезпечного періоду проводяться бесіди серед населення щодо правил поведінки у лісі під час пожежонебезпечного періоду, недопущення розпалювання вогню в місцях, прилеглих до лісових масивів. Проводиться роз’яснювальна робота і з власниками земельних ділянок, що межують з лісовими масивами щодо заборони випалювання сухої рослинності.

Наголошуємо на тому, що з метою запобігання реальній загрозі виникнення пожеж у лісах і мінімалізації їх наслідків, під час воєнного стану, ЗАБОРОНЕНО відвідування лісів населенням і в’їзд до лісів транспортних засобів та іншої самохідної техніки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь