Богодухівська міська рада

Харківська область

«Бажання вберегти дітей від війни надає подвійних сил нищити ворога», – мінометник бригади «Спартан» Олег Бородай

Дата: 23.03.2023 13:28
Кількість переглядів: 193

Олег Бородай до Нацгвардії долучився у 2015 році добровольцем. Наразі воює на Бахмутському напрямку.

Повномасштабне вторгнення російських окупантів застало захисника на Луганщині. Він був старшим взводного опорного пункту під Новоайдаром.

«Найважчі миттєвості війни були у Рубіжному та Золотому. Перевага ворога, особливо в артилерії, була у сотнях, якщо не в тисячах випущених снарядів та мін. Десь після 80 днів боїв на Луганщині були Руська Лозова, Слатине, під Дементіївкою, Уди, за Куп'янськом, Ківшарівка, Глушківка», – розповів Олег Бородай.

На Луганщині він брав участь у боях як піхотинець.

«Разів шість був за крок від смерті. У Рубіжному російське ДРГ дуже швидко піднялося на наш терикон зі “сліпої сторони” та закидали нас гранатами. Наш кулеметник Влад Деренчук загинув від осколкових поранень. Вони мали чисельну перевагу в декілька разів. Наша група з дев'яти осіб вже відійшла, відстрілюючись, від терикона десь метрів на 60. Я опинився сам та ще й під обстрілом. Крикнув: “Слава Україні!” Махнув рукою і скотився з терикона. Це був момент, коли вже, практично, попрощався з життям. Пізніше ми на певний час той терикон знов відбили», – зазначив нацгвардієць.

Після повернення на Харківщину Олег Бородай працював з мінометами 82 мм та 120 мм. Нині його основний інструмент – бусоль. Працювати його розрахунку доводиться інтенсивно. Іноді гвардійцю вдається перемикатися на поетичну та музичну творчість – це дозволяє знайти в собі приховані ресурси.

«Паралельно видав вже дві збірки власних віршів. Нещодавно вийшла прозова книга “Вогневий вал” про події на Луганщині. Де є також інтерв'ю побратимів. Деяких з них уже, на жаль, немає разом з нами. За цей час втратив чимало побратимів, але не втратив віру в нашу Перемогу», — сказав захисник.

Гвардієць поділився, що наразі його сину тринадцять. Бажання вберегти наших дітей від участі цій кровопролитній війні, коли вони виростуть, надає йому подвійних сил нищити ворога.

Гвардійці бригади «Спартан» є питомою складовою Сил Оборони України. Вони професійно нищать російських загарбників на східних рубежах й відчайдушно б’ються за волю та суверенітет українських земель.

Нагадаємо, долучитися до лав «Гвардії наступу» можна у 10 Центрах надання адміністративних послуг Харківської області (щоденно з 09:00 до 16:00):

- Харків, проспект Архітектора Альошина, 11;

- Харків, вулиця Чернишевська, 55;

- Харків, Гімназійна набережна, 26;

- Мерефа, вулиця Культури, 2б;

- Богодухів, вулиця Молодіжна, 2;

- Краснокутськ, вулиця Миру, 127;

- Лозова, вулиця Грушевського, 2;

- Первомайський, проспект Незалежності, 1;

- Красноград, вулиця Більовська, 94;

- Зміїв, вулиця Адміністративна, 16.

Також можна записатися до об’єднаної штурмової бригади «Лють» через сайт.

"Шість разів був за крок від смерті"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь