Богодухівська міська рада

Харківська область

Знову про відходи

Дата: 17.03.2023 12:04
Кількість переглядів: 122

Фото без описуЗ настанням тепла виникає необхідність прибратися на вулиці, у дворі, в сараях, тощо. Прийшов час підрізати деревця, постригти кущики, видалити на клумбі квіти, які залишилися з осені… А хтось запланував замінити меблі або знести старий курник. Людина, як справжній господар, наводить лад у своєму домоволодінні. І це правильно.

 Але постає питання: куди подіти сміття? Не соромлячись, маючи договір на послугу з поводження з твердими побутовими відходами, людина несе своє «добро» до контейнера. На щастя, контейнерів у нас вистачає. От і потрапляють до контейнерів меблі, матраци, будівельне сміття, овочі, фрукти, бур’яни, листя, гілля, все те, що в своїй масі унеможливлює якісне виконання самої послуги з вивезення відходів.

Вкотре намагаємося надати роз’яснення, закликати кожного і кожну, хто хоче жити в чистій громаді,  – вчиться сортувати сміття! Вчиться самі, вчить цьому своїх дітей і онуків

Більшість органічних відходів (листя, подріблені гілки, траву, овочі, фрукти, тощо) можна  винести до компостної ями і з часом використати як добриво. Папірскло, метал, пластикові пляшки можна здати або продати  як вторинну сировину. Використані батарейки та акумулятори приймаються магазинами, що їх продають.

Що робити з негабаритним чи будівельним сміттям? Куди подіти  старі меблі, шифер, дошку, тощо? Якщо є власний транспорт, вивезіть на Комплекс з управління відходами (м.Богодухів, вул.Космічна, 1С).    В противному разі, зверніться до КП «Господар» (вул. Ярослава Мудрого, 2 /колишня вул.Міліцейська/, тел.3-23-32). Підприємство надає транспортні послуги щодо забезпечення вивезення  відходів на платній основі. Кожен може звернутися й замовити вивезення негабариту чи будівельного сміття за певну плату. Можна порадити мешканцям вулиці об’єднувати свої зусилля під час прибирання територій та сумісно оплачувати  необхідні транспортні послуги.

Про відповідальність

За інформацією директора КП «Господар» Богодухівської  міської ради Юрія НАЗАРЕНКА, у наших населених пунктах  є підприємці, керівники, громадяни, які категорично відмовляються від укладання договору на вивіз відходів, мотивуючи тим, що у них воно відсутнє. В той час,  постійно спостерігається картина «процвітання» стихійних сміттєзвалищ у лісосмугах, ярах, лісах, при автодорогах. Тому Богодухівська міська рада та адміністрація КП «Господар» попереджає громадян, керівників підприємств, установ, організацій та приватних підприємств про необхідність укладання договорів із комунальним підприємством на послуги з поводження з відходами.  У разі відхилень, до порушників будуть застосовуватись грошові стягнення, передбачені Законодавством України. Відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної особи, юридичної особи, підприємця є порушенням Законів України «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Типових правил благоустрою тягне за собою адміністративну відповідальність. 

Закликаймо людей до розуміння і спільної роботи задля того, щоб населені пункти були чистими від сміття. Виконаймо наші зобов’язання перед наступними поколіннями, перед природою, яка потребує очищення і бережливого ставлення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь