Богодухівська міська рада

Харківська область

Чи готові ви поділитись сімейним теплом з дітьми або надати прихисток дітям під час війни?

Дата: 09.03.2023 14:25
Кількість переглядів: 104

Фото без описуПротягом останніх років в українському суспільстві докорінно змінилося ставлення до дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, а захист прав таких дітей став державною справою. Поряд з такими формами влаштування у сім’ю, як усиновлення та встановлення опіки (піклування), останнім часом набувають розвитку прийомні сім’ї та дитячі будиноки сімейного типу, які є найбільш наближеними до біологічної сім’ї. Але на відміну від усиновлення ці форми влаштування дітей є тимчасовими.

   Дитячий будинок сімейного типу - окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10.

Прийомна сім’я  - сім`я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що  добровільно  за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у прийомній сім’ї не  повинна перевищувати 4.

Фінансування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу здійснюється за рахунок державного бюджету. Розмір щомісячної державної соціальної допомоги на кожну дитину-сироту та дитину, позбавлену батьківського піклування, - 2,5 прожитковового мінімуму для дітей відповідного віку, що сьогодні становить 7082,50 гривень для дитини віком від 6 до 18 років. Одному з прийомних батьків виплачується грошове забезпечення, розмір якого на 01.02.2023 -  2684 грн. на кожну дитину. 

Щороку збільшується кількість громадян, які наважуються взяти на виховання чужу дитину. На сьогодні в нашій громаді в 2 дитячих будинках сімейного  типу виховується 13 дітей, а у 6 прийомних сім’ях - 14 дітей. Так діти стають щасливими, бо вони отримують нову справжню сім’ю.

Патронат – це комплексна послуга, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя у період подолання дитиною, її батьками  складних життєвих обставин та/або у період прийняття рішення щодо подальшої долі дитини (повернення батькам, усиновлення, влаштування до прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, під опіку). Оплата послуг патронатного вихователя - п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць, що на сьогодні становить 13 420 грн. Крім того, виплачується соціальна допомога на утримання дитини у розмірі 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць. На сьогодні це 7082,50 грн. для дитини віком від 6 до 18 років. 

Якщо і ви наважитеся подарувати дитині затишок вашої оселі, турботу ваших сердець, звертайтеся до Служба у справах дітей Богодухівської міської ради за адресою: м. Богодухів, вул. Молодіжна, буд. 7, тел. 0970003310.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.