Богодухівська міська рада

Харківська область

Чи готові ви поділитись сімейним теплом з дітьми або надати прихисток дітям під час війни?

Дата: 09.03.2023 14:25
Кількість переглядів: 124

Фото без описуПротягом останніх років в українському суспільстві докорінно змінилося ставлення до дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, а захист прав таких дітей став державною справою. Поряд з такими формами влаштування у сім’ю, як усиновлення та встановлення опіки (піклування), останнім часом набувають розвитку прийомні сім’ї та дитячі будиноки сімейного типу, які є найбільш наближеними до біологічної сім’ї. Але на відміну від усиновлення ці форми влаштування дітей є тимчасовими.

   Дитячий будинок сімейного типу - окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10.

Прийомна сім’я  - сім`я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що  добровільно  за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у прийомній сім’ї не  повинна перевищувати 4.

Фінансування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу здійснюється за рахунок державного бюджету. Розмір щомісячної державної соціальної допомоги на кожну дитину-сироту та дитину, позбавлену батьківського піклування, - 2,5 прожитковового мінімуму для дітей відповідного віку, що сьогодні становить 7082,50 гривень для дитини віком від 6 до 18 років. Одному з прийомних батьків виплачується грошове забезпечення, розмір якого на 01.02.2023 -  2684 грн. на кожну дитину. 

Щороку збільшується кількість громадян, які наважуються взяти на виховання чужу дитину. На сьогодні в нашій громаді в 2 дитячих будинках сімейного  типу виховується 13 дітей, а у 6 прийомних сім’ях - 14 дітей. Так діти стають щасливими, бо вони отримують нову справжню сім’ю.

Патронат – це комплексна послуга, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя у період подолання дитиною, її батьками  складних життєвих обставин та/або у період прийняття рішення щодо подальшої долі дитини (повернення батькам, усиновлення, влаштування до прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, під опіку). Оплата послуг патронатного вихователя - п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць, що на сьогодні становить 13 420 грн. Крім того, виплачується соціальна допомога на утримання дитини у розмірі 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць. На сьогодні це 7082,50 грн. для дитини віком від 6 до 18 років. 

Якщо і ви наважитеся подарувати дитині затишок вашої оселі, турботу ваших сердець, звертайтеся до Служба у справах дітей Богодухівської міської ради за адресою: м. Богодухів, вул. Молодіжна, буд. 7, тел. 0970003310.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.