Богодухівська міська рада

Харківська область

Протягом двох місяців у Богодухівській громаді працювала Комісія з перейменування назв вулиць, площ, провулків та проїздів

Дата: 28.12.2022 16:32
Кількість переглядів: 295

Фото без описуБуло визначено більше 60 топонімів громади, які названі на честь російських діячів чи мають назви, що асоціюються з російською імперією, росією чи СРСР. Саме вони були дерусифіковані і отримали нові назви.

З переліком перейменованих вулиць, площ, провулків та проїздів по Богодухівській міській територіальній громаді можна ознайомитися посилання

У зв’язку з перейменуванням багатьох мешканців громади турбує питання, чи потрібно вносити зміни в ті чи інші документи.

Інформуємо, що:

Місце реєстрації (так звана «прописка»), штамп у паспорті обов’язково змінювати НЕ ПОТРІБНО, адже зміна назви вулиці не є зміною реєстрації місця проживання.

Перереєстрацію місця проживання можна здійснити лише, коли виникає безпосередня потреба, наприклад, під час обміну паспорта або ж зміни прізвища.

Документи, які засвідчують право власності на нерухомість, лишаються також ЧИННИМИ у разі зміни назви вулиці, на якій вони розташовані. Є чинними і не потребують зміни такі документи:

- свідоцтво про право власності;

- свідоцтво про право на спадщину;

- договір купівлі-продажу;

- договір міни;

- договір дарування.

Єдині суб'єкти, для яких передбачено процедуру зміни документів при перейменуванні, – це підприємці та підприємства. Однак процедура безоплатна (без адміністративного збору) і не має певного терміну для внесення змін.

Зміна назви вулиці НЕ ВПЛИНЕ на нарахування субсидій.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь