Богодухівська міська рада

Харківська область

20 лютого Україна вшановує пам'ять Героїв Небесної Сотні – українців, які змінили перебіг історії нашої держави

Дата: 20.02.2023 09:31
Кількість переглядів: 76

Фото без описуСвоєю мужністю, непохитністю та патріотизмом вони підтвердили, що Україна - це Європа, і іншого шляху для нас немає.

Цей день 2014 року став одним з найтрагічніших в українській історії. В центрі Києва відбулися масові розстріли протестувальників. Протягом кількох годин загинуло 48 цивільних осіб! Згодом їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013–2014 років і п’ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року, відстоюючи демократичні цінності та територіальну цілісність України, назвали Героями Небесної Сотні.

У відповідь на повернення України до євроінтеграційного курсу 20 лютого 2014 року росія розпочала військову окупацію Криму. Поки українське суспільство намагалося впоратись із шоком і оплакувало полеглих на Майдані, російські військові окупували частину української території. Це стало початком російсько –української війни, яка триває нині. Сьогодні ми усвідомлюємо, що боротьба на Майдані стала лише початком людських втрат, а Небесна сотня – перші герої російсько-української війни, які поклали життя відстоюючи свободу і демократію. А внаслідок повномасштабної воєнної агресії росії Україна має, на жаль, уже не тільки Небесну Сотню, а й Небесну Січ – тисячі небесних захисників.

Революція Гідності змінила країну. Вона змінила також кожного з нас. В державі народилася нація, яка не дасть розділити свою землю і стоятиме за Україну до останнього. Ми віримо, що Перемога буде за нами, бо ми боронимо свою землю, рідну країну.

Для нас є святим обов’язком вшанувати Героїв. На шляху боротьби за демократичні цінності та європейські прагнення їх не зупинили ні кулі снайперів, ні гранати, ні людська жорстокість. За таку бажану свободу та незалежність ми і зараз платимо кров’ю кращих синів України.

Схиляємо голови перед тими, хто ціною власного життя відстоює європейське майбутнє для кожного з нас.

Так, Герої не вмирають!

Світла і вічна їм пам'ять...

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь