Богодухівська міська рада

Харківська область

Крути – бій за майбутнє. Вони боролися, щоб ми перемогли…

Дата: 29.01.2023 08:04
Кількість переглядів: 210

Фото без описуУ ці холодні січневі дні Україна відзначає річницю трагедії під Крутами. Сьогодні ми згадуємо подвиг молодих і мужніх захисників, які з 16-ма кулеметами та гарматою на залізничній платформі затримали наступ вдесятеро переважаючих за чисельністю та озброєнням загонів з петроградських та московських червоногвардійців. Це дало можливість на деякий час зупинити їхній рух на Київ. Студентська чота, яка була розстріляна розлюченими червоноармійцями, стала прикладом нескоренності молоді, яка не вагаючись, віддала життя за незалежне майбутнє своєї держави, запаливши вогонь віри усім наступним поколінням українських патріотів.

Тагічна загибель студентського куреня під Крутами 29 січня 1918 року стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежність.

«Герої Крут ніколи не помруть, бо віддали життя за Батьківщину, а наші Крути прямо зараз – тут! І мусимо боротись, щоб не згинуть». Символічно, що через століття після битви під Крутами українська армія в тому ж місці зійшлась у бою з тим же ворогом. 1 березня 2022 року підрозділи Збройних сил України розбили противника, встеливши поля під Крутами сотнями ворожих тіл. Ми помстились у бою, але війна триває. У пам’ять про Героїв Крут та борців за незалежність України усіх часів ми маємо завершити їхню справу — імперія зла має бути зруйнована!

Борімося! Протидіємо! Перемагаємо і Переможемо!

Пам’ятаємо подвиги наших Героїв усіх часів!

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь