Богодухівська міська рада

Харківська область

22 січня ми відзначаємо одне із знакових для нашої держави свят – День Соборності України

Дата: 22.01.2023 07:00
Кількість переглядів: 121

Саме у цей день далекого 1919 року було проголошено Акт злуки ЗУНР та УНР. Тоді на Софійській площі у Києві прозвучали слова, відлуння яких ще з більшою міццю відкликається сьогодні у серці кожного з нас: «…Здійснилися віковічні мрії, для яких жили і за які вмирали найкращі сини України. …Віднині український народ увільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об'єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної, незалежної української держави, на добро і щастя українського народу». 

Минали роки…Про свою волелюбність і єдність українці ще неодноразово заявлятимуть, утворюючи живий ланцюг від Івано-Франківська до Києва, піднімаючись на революції та збираючись на Майдані. І сьогодні соборність для України - це деокупація всіх територій, захоплених ворогом, відновлення єдності з Донеччиною, Луганщининою та Кримом.
Ще ніколи за часів незалежної України ми не були такими незламними, як зараз. Чорні крила війни довели нам, що наша сила в нашій єдності. Захід і Схід, Північ і Південь нашої країни однаково, на розрив, розділяють горе українців, чиє життя зруйнувала чи обірвала ця безглузда війна, з невимовним болем на колінах проводжають у останню путь своїх Героїв, з непереборною вірою у Перемогу в один голос співають: «Ой, у лузі червона калина!».  Безмежна любов до своєї країни допомагає українцям протистояти агресору, і допоки ми єдині – наш ворог безсилий, адже жодна ракета у світі не здатна зламати наш волелюбний дух! Соборність - мета Перемоги!
Україна соборна! 
Разом до Перемоги!

Нас намагалися розділити. А ми, навпаки, об'єдналися!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь