Богодухівська міська рада

Харківська область

ВІДТЕПЕР ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІ МАЮТЬ ПРАВО ПЕРЕБУВАТИ У ВІДПУСЦІ ПІД ЧАС ВІЙНИ

Дата: 26.12.2022 11:26
Кількість переглядів: 141

Фото без описуДанна норма, яка дозволяє військовослужбовцям в під час дії воєнного стану отримати відпустку закріплена в Законі України "Про внесення зміни до пункту 18 статті 10-1 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану".

23 грудня 2022 року даний Закон України набув чинності.

Таким чином в особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцям тепер можуть надаватися:

  • частина щорічної основної відпустки;

  • відпустка за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення.

Кожна із зазначених відпусток може бути надана тривалістю не більш як 10 календарних днів. До цього терміну не враховується час, необхідний для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше 2 діб в один кінець.

Слід зазначити, що частина щорічної основної відпустки може бути надана один раз протягом календарного року за умови одночасної відсутності не більше 30 відсотків загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

Для того, що військовослужбовець отримав дозвіл на відпустку, йому необхідно написати рапорт на ім'я командира військової  частини про взяття  частини щорічної основної відпустки тривалістю ____ днів (до 10), що передбачено п.18 ст.10.1 Закону України  "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".

У разі якщо Ви маєте додаткові питання по цій статті звертайтеся до бюро правової допомоги Богодухівського місцевого центру, які знаходяться за адресами:

•  м. Богодухів, вул. Покровська, 5.;

•  м. Валки, вул. Харківська, 2;

•  смт. Коломак, пров. Свободи, 2а;

•  смт. Краснокутск, вул. Миру, 138.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).

Джерело: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2822-20#Text


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь