Богодухівська міська рада

Харківська область

Операція «Новорічна ялинка»

Дата: 09.12.2022 09:33
Кількість переглядів: 100

 Богодухівська міська рада інформує, що напередодні новорічних свят у місті Харків та Харківській області посилиться контроль за охороною лісів.

Усі ліси на території України, незалежно від того, на землях яких категорій за основним цільовим призначенням вони зростають, та незалежно від права власності на них, становлять лісовий фонд України і перебувають під охороною держави.

Державною екологічною інспекцією спільно з Харківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства та поліцією області погоджено графік проведення операції «Новорічна ялинка», відповідно до якого будуть здійснювати заходи щодо охорони хвойних насаджень та виявлення факту незаконних рубок у лісових масивах.

Державна екологічна інспекція здійснить рейдові виїзди з метою контролю за перевезенням, заготівлею та реалізацією хвойних насаджень, запобігання незаконних рубок, у першу чергу на територіях селекційних плантацій та ділянок особливо цінних хвойних порід, а також лісових масивів, які примикають до населених пунктів, та об’єктах природно-заповідного фонду.

   Заходи з виявлення правопорушників проводитимуться в місцях продажу новорічних дерев. Підприємці, які здійснюють транспортування і продаж новорічних дерев, повинні мати при собі накладну з лісництва, товарно-транспортну накладну, сертифікат радіаційного обстеження дерев, дозвіл на торгівлю з мокрою печаткою, а на зрізі кожного дерева повинен бути електронний чип зі штрих-кодом лісового господарства, де його виростили. 

    Відповідно до вимог ст.69 Лісового кодексу України спеціальне використання лісових ресурсів на виділеній лісовій ділянці проводиться за спеціальним дозволом - лісорубний квиток.

    Порушення лісового законодавства тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність відповідно до закону.

        Також нагадуємо, що згідно з рішенням Харківської обласної військової адміністрацій місцевому населенню ліс не можна відвідувати.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь