Богодухівська міська рада

Харківська область

Виправдання чи ув’язнення: що чекає на осіб, втягнутих проти волі у пособництво ворогу

Дата: 22.11.2022 09:06
Кількість переглядів: 112

Фото без описуЗвістка про деокупацію українських територій приносить не лише радість, а й шок від нових варварських злочинів, скоєних військовими рф.

Як розповіли у Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції, завдяки свідченням місцевих жителів та іншим зібраним доказам, правоохоронні органи формують точну картину, яка дозволяє вірно кваліфікувати кожне діяння, а також призначати справедливе покарання. Під час здійснення правосуддя окремої уваги потребують громадяни, втягнуті у кримінальну діяльність силоміць. Ця категорія включає осіб, до яких загарбники застосовували фізичний примус  неправомірні дії, що вже самі по собі є кримінально караним діянням. Найчастіше такі вчинки ворога виражаються у заподіянні болю, тілесних ушкоджень, позбавленні волі та загрожують життю й здоров’ю жертви.

Заручники обставин, котрі постраждали від зухвалої поведінки окупантів, за умови відсутності у них реальної можливості утриматися від вчинення злочину, не підлягають кримінальній відповідальності. Ця теза зазначена у статті 40 Кримінального кодексу України й завдяки їй, справжній злочинний умисел не сховається за вчинком, якому передували тортури.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.