Богодухівська міська рада

Харківська область

До уваги споживачів послуг!

Дата: 03.11.2022 09:52
Кількість переглядів: 135

Фото без описуВідповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами. До джерел утворення побутових відходів, стаття 1 цього ж Закону, відносять об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

Згідно з ч.1 ст.25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживачі зобов’язані укласти договір про надання послуг з поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.

Згідно з рішенням виконавчого комітету Богодухівської міської ради від 30.06.2021 року №322 виконавцем послуг з вивезення побутових відходів (твердих, ремонтних, великогабаритних), що утворюються на території населених пунктів Богодухівської територіальної громади, за результатами конкурсу, визначено комунальне підприємство «Господар».

Дане підприємство уповноважене укладати з юридичними та фізичними особами на території Богодухівської громади договори на послуги з поводження з побутовими відходами.

Також у громаді діють Правила з благоустрою, відповідно до яких  громадяни зобов’язані укладати договори на вивіз твердих побутових відходів. Отже, порушенням цих Правил вважається відсутність у громадян, які мають у власності або користуванні приміщення (будівлі, споруди), договору на надання послуг з поводження з побутовими відходами із визначеним підприємством.

При виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені на те особи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження.

Згідно зі ст. 152 Кодексу України «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів» порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 1360 грн  і на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності - від 850 до 1700 грн.

Підставою для притягнення до адміністративної відповідальності є відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної особи, юридичної особи, підприємця, що є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою населених пунктів Богодухівської територіальної громади.

У нашій громаді є громадяни, які відмовляються від укладання договору на вивіз сміття, мотивуючи тим, що у них воно відсутнє. В той же час, на території громади  спостерігається ситуація з розростання стихійних сміттєзвалищ у лісосмугах, ярах, на берегах річок, околицях населених пунктів.

Тому, Богодухівська міська рада та адміністрація КП «Господар» попереджає мешканців громади та підприємства, установи, організації, а також бізнес щодо необхідності укладання договорів на послуги з поводження з побутовими відходами.

У разі ухилення, до порушників будуть застосовуватись заходи адміністративного характеру, передбачені Законодавством України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.