Богодухівська міська рада

Харківська область

Дорогі земляки!

Дата: 28.07.2022 08:05
Кількість переглядів: 358

Фото без опису28-го липня український народ вперше відзначає День Української Державності.

Це свято у 2021 році своїм Указом запровадив Президент Володимир Зеленський під час святкування 30-ї річниці Незалежності України. Саме 28 липня, у День Хрещення Київської Руси-України, коли вшановується пам’ять про видатного державотворця, святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого, - ми на весь світ стверджуємо, що українській державності понад тисяча років.

Наш народ впродовж багатьох століть відчайдушно боровся за свої землі, свободу і незалежність. Нині історія повторюється. Право українців на суверенітет та самостійний шлях розвитку, який так бентежить нашого кровожерливого сусіда, сьогодні відстоюють мужні воїни, захисники і захисниці, кожен громадянин і громадянка нашої держави – на своєму місці. День Української Державності стає чинником опору ворожим твердженням росії про Україну як «меншого брата». Ми – не менші, ми – з іншої родини . Родини вільних козаків, безстрашних гетьманів, незламних свободолюбивих людей… Сьогодні, як ніколи, ми повинні об’єднатися у боротьбі не тільки за кожен сантиметр рідної землі, а й відвойовувати кожен сантиметр своєї історії, адже ми – самодостатня нація.

Віримо – усе повернеться: загарбані території, дискредитовані російською пропагандою митці, державні діячі, історичні постаті, які були вільні у своєму виборі та ніколи не підтримували ідеологію «русского міра», а також кожна людина, яка вимушена перебувати поза своєю рідною землею.

Слава Україні! Слава нашим Героям, які потом, кров’ю та ціною власного життя відстоюють спадкоємність понад тисячолітньої історії українського державотворення і доводять, що Україна – європейська держава!

Зі святом вас, шановні земляки! З Днем Української Державності!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.