Богодухівська міська рада

Харківська область

ЗМІНА В УМОВАХ ОТРИМАННЯ ПОСВІДЧЕННЯ ВОДІЯ

Дата: 26.07.2022 11:00
Кількість переглядів: 455

З 24 липня 2022 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України № 61 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань теоретичної та практичної підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів».

З цієї постанови вбачається, що для того щоб отримати посвідчення водія необхідно зробити такі кроки:

  • пройти теоретичну підготовку в автошколі та отримати про це свідоцтво, яке буде дійсним протягом року;

  • протягом року скласти теоретичний іспит у сервісному центрі МВС для отримання можливості надалі проходити практичне навчання;

  • після успішного складання іспиту, надається свідоцтво, яке є пропуском на практичний курс навчання, після чого необхідно вибрати автошколу для практичної підготовки і пройти там навчання;

  • скласти внутрішній практичний іспит і отримати свідоцтво в автошколі, яке буде дійсне протягом 2 років;

  • протягом 2 років необхідно звернутися до сервісного центру МВС для складання практичного іспиту і у разі успішного складання іспиту  особа отримує посвідчення водія.

В постанові також зазначено, що проходження теоретичної та практичної частини навчання можливо в різних автошколах України.

 

Слід зазначити, що всі хто до 24 липня розпочали підготовку, перепідготовку в автошколі й підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, продовжують навчання, відповідно до старих норм і складають внутрішні іспити в автошколі та іспити в територіальному сервісному центрі МВС за старим алгоритмом.

 

У разі якщо Ви маєте додаткові питання по цій статті звертайтеся до бюро правової допомоги Богодухівського місцевого центру, які знаходяться за адресами:

•  м. Богодухів, вул. Покровська, 5.;

•  м. Валки, вул. Харківська, 2;

•  смт. Коломак, пров. Свободи, 2а;

•  смт. Краснокутск, вул. Миру, 138.

 

Джерелоhttps://zakon.rada.gov.ua/laws/show/601-2022-%D0%BF#top, https://hsc.gov.ua/2022/07/22/novi-pravila-otrimannya-posvidchennya-vodiya/.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь