Богодухівська міська рада

Харківська область

4 червня в Україні вшановують пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

Дата: 04.06.2022 10:30
Кількість переглядів: 374

Фото без описуЦя дата була ухвалена Верховною Радою України минулого року. І саме 4 червня відзначається Міжнародний день дітей — безневинних жертв агресії, заснований Генеральною асамблеєю Організації Об’єднаних Націй.

З початком повномасштабної війни, у дітей всієї України, немає спокійного сьогодення. Новою реальністю стали зруйновані будинки та школи, страх обстрілів, холод підвалів, смерть рідних і сирітство. Але те, чому немає ані виправдання, ані прощення - це смерть дітей.

Починаючи з 2014 року на території Донецької та Луганської областей загинули більше 240 дітей, ще 56 зникли безвісти. Отримали поранення і травми, за даними різних джерел, від 167 до понад 500 малолітніх громадян України. За 100 днів повномасштабної війни постраждало понад 724 дитини – 261 – загинула, 463 - поранено. Безвісти зниклими вважаються 145 дітей. Ці цифри не є остаточними, оскільки ведуться активні бойові дії та частина територій знаходиться під окупацією.

Наші діти – це ангели, які постраждали від агресора сьогодні, в серці Європи. Наймолодшим загиблим було 23 дні, півтора та три місяці. Це страшний біль України. Вбиваючи наших дітей росіяни прагнуть позбавити нас майбутнього.

Ми не забудемо і не пробачимо…

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь