Богодухівська міська рада

Харківська область

Зміни умов виплати допомоги внутрішньо переміщеним особам

Дата: 25.04.2022 10:58
Кількість переглядів: 1061

Фото без опису16 квітня 2022 року Кабінет Міністрів України виніс постанову № 457 «Про підтримку окремих категорій населення, яке постраждало у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України».

 

На жаль, даною постановою передбачено зміни, щодо отримання матеріальної допомоги переселенцям на проживання.

 

Що це означає? 

 

Починаючи з травня 2022 року допомогу будуть надавати внутрішньо переміщеним особам, які:

  • перемістилися з території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій;

  • перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні);

  • у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

 

Крім того, підтримка надається окремим категоріям населення, а саме :

  • особам, які евакуюються із населених пунктів, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій (можливих бойових дій), у безпечні райони, - гуманітарна та інша допомога цивільному населенню в умовах воєнного стану в Україні або допомога за рахунок коштів міжнародних організацій;

  • особи, які проживають у деокупованих населених пунктах, не мають і не мали статусу внутрішньо переміщених осіб, - гуманітарна та інша допомога цивільному населенню в умовах воєнного стану.

 

Слід зазначити, що особам які проживають у населених пунктах, які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), нарахування і виплата всіх належних соціальних виплат (пенсій, соціальних допомог, пільг та субсидій тощо) продовжуються в повному обсязі з урахуванням особливостей, визначених постановами Кабінету Міністрів України від 26 лютого 2022 р. № 162 “Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану” (Офіційний вісник України, 2022 р., № 20, ст. 1065), від 7 березня 2022 р. № 214 “Деякі питання надання державної соціальної допомоги та пільг на період введення воєнного стану” — із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 р. № 258, та від 7 березня 2022 р. № 215 “Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану”.

 

У разі якщо Ви маєте додаткові питання по цій статті чи ваші права порушують, або Ви потребуєте допомоги в судах, і не маєте коштів на адвоката  - звертайтеся в Богодухівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що працює з понеділка по четверг з 08-00 год. до 17-00 год., в п’ятницю з 8-00 год. до 15-45год. за адресою: м. Богодухів, вул. Покровська, 5. тел. (05758) 3-01-82, моб.+380688163391.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).

Джерело Урядовий портал https://www.kmu.gov.ua/.../pro-pidtrimku-okremih...

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь