Богодухівська міська рада

Харківська область

Як зареєструвати шлюб в умовах воєнного стану

Дата: 20.04.2022 10:32
Кількість переглядів: 415

      Фото без описуУ мирний час у нашій країні багато молодих пар мріяли про весілля, але 24 лютого 2022 року їхні мрії були зруйновані через вторгнення російської федерації на наші землі. Велика кількість хлопців і дівчат після оголошення війни пішли захищати нашу країну , так і не відсвяткувавши весілля.

     7 березня 2022 року Кабінет Міністрів України спростив процедуру укладання шлюбу  для окремої категорії осіб, про що виніс відповідну  Постанову за № 213 «Деякі питання державної реєстрації шлюбу в умовах воєнного стану».

      У постановізазначено, що під час дії воєнного стану чоловіки та жінки, які несуть службу, мають можливість одружитись дистанційно. Для цього їм необхідно звернутись до свого командира та подати заяву про те, що вони бажають одружитись дистанційно.

       Також реєстрація шлюбу може відбуватися у будь-якому органі ДРАЦСу  на території, де не ведуться бойові дії. При цьому, в певних умовах шлюби можуть реєструвати не лише працівники органів ДРАЦС. Наприклад, це можуть бути й поліцейські, й військові.

       Таким чином, під час дії воєнного стану подати заяву та офіційно оформити шлюб можливо лише за 1? день.

У разі якщо Ви маєте додаткові питання по цій статті чи ваші права порушують, або Ви потребуєте допомоги в судах, і не маєте коштів на адвоката  - звертайтеся в Богодухівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що працює з понеділка по четверг з 08-00 год. до 17-00 год., в п’ятницю з 8-00 год. до 15-45год. за адресою: м. Богодухів, вул. Покровська, 5. тел. (05758) 3-01-82, моб.+380688163391.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.