Богодухівська міська рада

Харківська область

Міський голова Володимир БЄЛИЙ провів нараду із заступниками

Дата: 01.04.2022 12:54
Кількість переглядів: 553

Фото без описуСьогодні міський голова Володимир БЄЛИЙ провів нараду із заступниками, у ході якої вони надали оперативну інформацію щодо стану справ на закріплених напрямках діяльності.


За інформацією Віктора СТОЙЧИКА, у громаді запрацювала система пасажирських перевезень автомобільним транспортом. Між населеними пунктами громади курсують соціальні (безкоштовні) автобуси міської ради, графік руху яких затверджений рішенням сесії міської ради. Крім того, відновив роботу перевізник «АвтоОВІ», який працюватиме за маршрутом Богодухів-Шарівка-Первухинка-Гути-Кручик-Павлівка-Богодухів. Також розпочався рух автобусів з автостанції «Богодухів» до обласного центру. Автобуси відправлятимуться щодня о 7.30 та 13.00.
?Щодо діяльності Відділу ЦНАП: розпочалася робота з видачі довідок тимчасово переміщеним особам. Робота організована таким чином, щоб збільшити кількість робочих місць для обслуговування населення. Незабаром будуть підключені віддалені робочі місця у старостинських округах для обслуговування населення у сільських населених пунктах.
?Оксана СИЗОНЕНКО повідомила, що державна програма «Доступні ліки» діє, і люди, які отримують лікарські засоби за цією програмою (в тому числі внутрішньо переселені), звертаються до сімейних лікарів, і за виданим електронним або паперовим  рецептом отримують ці ліки в аптеках, які уклали договір з НСЗУ. Щодо забезпечення ліками – на сьогодні всі аптеки працюють, лікарські засоби завозяться з інших областей України.
?Забезпечено обслуговування вимушених переселенців у закладах, які визначені міською радою для їх розміщення. Здійснюється виїзд сімейного лікаря щопонеділка та щочетверга.
?Роман РЯБКА поінформував, що відділом житлово-комунального господарства розпочато роботу щодо оформлення щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання. 
Робота комунальних підприємств критичної інфраструктури забезпечена у повному обсязі. У громаді розпочалося весняне прибирання, здійснюється обрізка аварійних дерев, у ході проведення ямкового ремонту здійснено підсипку піщано-щебневої суміші по вул. Центральній. КП «Богодухіввода» проводить планові ремонтні роботи. Проблема зараз -  стан розрахунків населення за комунальні послуги, які надаються місцевими комунальними підприємствами, оскільки зросла кількість населення громади, збільшилося навантаження на комунальні підприємства, а оплата зменшилася.
?Про стан організації виробництва продуктів харчування у громаді доповів Михайло КОНОЗ. Працюють промислові підприємства, які виробляють м’ясо- та ковбасні вироби, молочну продукцію, рибні консерви. Здійснюється випікання хлібобулочних виробів, середньодобове споживання хліба на території громади становить 12500 шт., що забезпечується привізними постачальниками і місцевими виробниками, серед яких приватні пекарні, заклади освіти, підприємства, ФОПи, фермерські господарства. Громада забезпечена борошном, деякими видами круп, олією власного виробництва.
Станом на 1 квітня 2022 року сільськогосподарські підприємства громади розпочали весняно-польові роботи, які включають, у першу чергу, підживлення озимих культур. Посівний матеріал у наявності, є пропозиції від постачальників. Забезпеченість паливно-мастильними матеріалами поки що контрольована. Найближчим часом планується розпочати посів ярих культур. Планується розширити площі посівів під актуальні культури на теперішній час.
?Любов РОГИНСЬКА закцентувала увагу на тому, що 51 соціальний робітник центру надання соціальних послуг Богодухівської міської ради обслуговує 536 мешканців громади, які потребують соціальної послуги догляду вдома. Соціальні робітники виконують все від них залежне, щоб у непростих умовах сьогодення забезпечити найкраще інтереси людей під час надання соціальних послуг. Вона також підкреслила, що нині в громаді знято напругу із забезпеченням новонароджених і дітей до 3-х років необхідним харчуванням і засобами гігієни.
?Підсумовуючи інформації, міський голова Володимир БЄЛИЙ наголосив на тому, що завдяки спільним зусиллям влади, захисників, волонтерів, бізнесу і небайдужих відповідальних мешканців ситуація у громаді сьогодні стабільна і контрольована. Побажав усім оптимізму і віри у нашу перемогу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.