Богодухівська міська рада

Харківська область

ОГОЛОШЕННЯ про прийом громадян у Богодухівській державній нотаріальній конторі Харківської області

Дата: 31.03.2022 10:57
Кількість переглядів: 599

Фото без описуПовідомляємо, що прийом громадян

у Богодухівській державній нотаріальній конторі Харківської області

тимчасово призупинено з технічних причин.

 

За отриманням нотаріальних послуг можна звернутися

до приватного нотаріуса Богодухівського районного нотаріального округу Харченко Тетяни Павлівни за попереднім записом:

телефон  (097) 390 19 69 (у першій половині дня до 12-00 год.)

В умовах воєнного стану нотаріальні дії здійснюються з урахуванням положень постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання нотаріату в умовах воєнного стану» №164 від 28.02.2022 р.  та змін і доповнень до неї, внесених постановою Кабінету Міністрів України №209 від 06.03.2022 р. (діють до дня припинення чи скасування воєнного стану).

Повідомляємо, щоб не допустити несанкціонованих дій з інформацією реєстрів з боку країни-агресора та пов'язаних з нею осіб, робота державних реєстрів на даний момент зупинена та не посвідчуються договори відчуження, застави нерухомого майна; не посвідчуються договори застави/іпотеки рухомого майна; не здійснюється видача свідоцтв про набуття права власності на нерухоме/рухоме майно, у т.ч. про право на спадщину, право власності на частку у спільному майні подружжя (колишнього подружжя), придбання майна з прилюдних торгів (аукціонів) тощо.

На час дії воєнного стану перебіг строку для прийняття спадщини зупиняється.

Тобто якщо до введення воєнного стану пройшло 2 місяці, то після його скасування спадкоємець матиме ще 4 місяці для звернення до нотаріуса.

Нотаріальні дії, які вчиняються з використанням білих аркушів паперу:

Нотаріальне посвідчення довіреностей;

Нотаріальне посвідчення заповітів;

Засвідчення справжності підписів на документах:

на заяві про надання дозволу на виїзд дитини за кордон строком до трьох місяців;

на будь яких документах.

 

У сільських населених пунктах, де немає нотаріуса, нотаріальні дії можуть вчинятися уповноваженими на це посадовими особами органів місцевого самоврядування.

 

 

        • відмовляють у вчиненні нових нотаріальних дій або зупиняють вчинення незавершених нотаріальних дій, якщо до них звертається:
        • громадянин Російської Федерації;
        • юридична особа, створена та зареєстрована відповідно до законодавства Російської Федерації;
        • юридична особа, створена та зареєстрована відповідно до законодавства України, кінцевим бенефіціарним власником, членом або учасником (акціонером) з часткою в статутному капіталі 10% і більше якої є громадянин Російської Федерації, або юридична особа, створена та зареєстрована відповідно до законодавства Російської Федерації.
        • обмеження діє до прийняття та набрання чинності Законом України про врегулювання відносин за участю осіб, пов’язаних з державою-агресором. Обмеження не поширюється на незавершені нотаріальні дії щодо засвідчення справжності підпису на заяві про вихід з громадянства Російської Федерації.
        • час воєнного стану командири (начальники) військових формувань або уповноважені ними особи можуть посвідчувати такі документи:
        •   довіреності (крім довіреностей на право розпорядження нерухомим майном, управління і розпорядження корпоративними правами);
        •   заповіти військовослужбовців, працівників правоохоронних (спеціальних) органів, органів цивільного захисту, які залучаються до стримування збройної агресії іноземної держави.
        • посвідчення документів командири мають надіслати їх через Генеральний штаб Збройних сил України, Міністерство оборони України, відповідний правоохоронний (спеціальний) або інший орган до Міністерства юстиції України або його територіального органу для забезпечення їх реєстрації нотаріусами.
        • чинність положення законодавства України, відповідно до яких нотаріальні дії можуть вчинятися в дипломатичних представництвах та консульських установах України.
        • України "Про нотаріат" у ст. 40 встановлює коло осіб, які можуть заміняти нотаріуса та здійснювати посвідчення заповітів і довіреностей, прирівняних до нотаріальних. До таких осіб належать, зокрема, головні лікарі, їх заступники з медичної частини, чергові лікарі лікарень, госпіталів, інших стаціонарних закладів охорони здоров'я, а також начальники госпіталів, директори або головні лікарі будинків для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, капітани морських, річкових суден, що ходять під прапором України, начальники установ виконання покарань.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь