Богодухівська міська рада

Харківська область

ПОРЯДОК ОТРИМАННЯ СТАТУСУ БІЖЕНЦЯ

Дата: 25.03.2022 09:06
Кількість переглядів: 418

Фото без описуВ період війни багато хто з наших громадян виїхав за кордон і при перетині кордону постає питання, як бути далі. Більшість задумується про отримання статусу біженця та які правові наслідки цього статусу.

Згідно з Конвенцією про статус біженців 1951 року, біженець – це особа, яка «внаслідок обґрунтованих побоювань стала жертвою переслідувань за ознаками раси, віросповідання, національності, громадянства (підданства), належності до певної соціальної групи або політичних переконань перебуває за межами країни своєї громадянської належності та не може користуватися захистом цієї країни, або не бажає користуватися цим захистом внаслідок таких побоювань».

Для отримання статусу біженця, необхідно подати заяву про намір попросити допомоги у держави, до якої прибули. В заяві зазначаються особисті дані особи, країна з якої прибули та причина з якої громадянин потребує захисту. Дані в такій заяві потрібно вносити достовірно та повно. У разі помилки в даних, заяву розглядати не будуть.

У разі отримання статусу біженця людина отримує спальне місце, предмети особистої гігієни, харчування та речі особистої гігієни. При цьому у кожного біженця є зобов’язання перед країною, в якій він знаходиться, згідно з якими, зокрема, він повинен дотримуватися законів та розпоряджень цієї країни, а також заходів, які застосовуються для підтримання громадського порядку. Крім того, є обмеження при влаштуванні на роботу до трьох років.

Кожна договірна держава надаватиме біженцям, які законно проживають на її території, право обирати місце проживання та вільно пересуватись в межах її території за умови дотримання всіх правил, які зазвичай застосовуються до іноземців за тих же обставин.

У разі якщо Ви маєте додаткові питання по цій статті звертайтеся до бюро правової допомоги Богодухівського місцевого центру, які знаходяться за адресами:

 

• м. Богодухів, вул. Покровська, 5.,  (068) 816 33 91; (097) 60 200 64; (066) 979 71 33;


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.