Богодухівська міська рада

Харківська область

День пам’яті Героїв Крут

Дата: 29.01.2022 08:00
Кількість переглядів: 246

Фото без опису29 січня ми вшановуємо події січня 1918 року, коли молоді захисники Української Народної Республіки власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху — бій під Крутами.

Цього дня  в Крутах перебувало до 520 українських воякiв, юнакiв і студентiв при 16 кулеметах та з однією гарматою на залiзничнiй платформi. У більшовиків була десятикратна перевага в живій силі, мали бронепотяг та артилерію. Сміливість та жертовність крутянців зробила їх прикладом для майбутніх поколінь захисників України. З ними порівнюють захисників Донецького аеропорту в теперішній російсько-українській війні. Тому героїв Крут у публіцистиці часто називають “першими кіборгами”.

Своїм жертовним прикладом молоді патріоти показали всьому світові, що батьківщина – це святе. Віра у краще майбутнє була тією рушійною силою, що підняла триста юнаків проти у двадцятеро сильнішого ворога, а після трагічного бою дала сили тим, що вижили, героїчно триматися в полоні та достойно померти, не зрадивши ні себе, ні Вітчизну.

Подвиг Героїв Крут, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишаться, як символ національної честі та гідності. Маємо пам’ятати юних добровольців та не повторити помилки їхніх батьків, бути єдиними та сильними заради тієї України, про яку мріяли Герої Крут.

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь