Богодухівська міська рада

Харківська область

Проводиться екологічна акція «Збережи ялинку»

Дата: 09.12.2021 11:56
Кількість переглядів: 419

Фото без описуНапередодні новорічно-різдвяних свят зростає попит на хвойні дерева.

Щороку, у грудні, з метою попередження незаконної рубки хвойних насаджень, безконтрольного перевезення та реалізації новорічних ялинок, а також притягнення до відповідальності за самовільну заготівлю і реалізацію незаконно зрубаних дерев проводиться екологічна акція «Збережи ялинку».

Державна екологічна інспекція звертається до мешканців Харківщини з проханням не вирубувати зелених красунь, а знаходити альтернативні рішення під час святкування зимових свят, що дозволять зменшити випадки несанкціонованої вирубки ялинок.

Нагадуємо, що незаконна вирубка чи пошкодження дерев, перевезення, зберігання чи продаж  незаконно зрубаних ялинок карається законом. Відповідно до вимог ч.1 ст.88-1 Кодексу України про адміністративні порушення порядку придбання або збуту новорічних ялинок без документів, що підтверджують законність їх придбання, у розмірі від 510 до 1700 гривень із конфіскацією ялинки.

Звертаємося до мешканців громади утриматися від неконтрольованого вирубування ялинок напередодні свят, адже це призводить до виснаження хвойних лісів і лісонасаджень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь