Богодухівська міська рада

Харківська область

1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Дата: 01.12.2021 09:00
Кількість переглядів: 260

Фото без описуСаме сьогодні весь світ, одягнувши символічну червону стрічку,  привертає увагу до проблем, пов’язаних з розповсюдженням ВІЛ-інфекції.

Україна посідає друге місце в Європейському регіоні ВООЗ (53 країни) за кількістю випадків ВІЛ-інфекції. За оновленими оцінками національних і міжнародних експертів, наразі в Україні до 257 тисяч людей живуть з ВІЛ, і тільки 70% із них знають про свій статус. За січень-жовтень 2021 року в Україні було офіційно зареєстровано 12626 нових випадків ВІЛ-інфекції, 3496 випадків СНІДу та 1584 смерті, зумовлені СНІДом.

Ця сумна статистика свідчить про те, що Украіїна залишається в категоріїї країн з концентрованою стадією епідемії ВІЛ-інфекції?. Експерти в один голос наголошують, що реальну загрозу для українців становить вихід ВІЛ за межі груп ризику і його поширення серед широких верств населення. Майже 80% вперше зареєстрованих - це люди, які інфікувались через незахищені статеві контакти. Не зважаючи на доступність інформації, рівень обізнаності населення та культура статевих відносин в Україні залишаються низькими.

Шановні земляки, давайте не будемо стояти осторонь даної проблеми і робити вигляд, що нас це не стосується. Адже наразі в Богодухівській громаді  перебувають на обліку 64 особи (з них 5 дітей), які мають проблеми з ВІЛ-інфекцією. Насправді ж, кількість інфікованих у рази більша, адже мало хто перевірявся та знає свій ВІЛ-статус.

Шановні наші співгромадяни! Закликаємо вас бути свідомими щодо свого здоров’я! 

Пройти тестування на ВІЛ можна у кабінеті «Довіра», який розташований у  поліклініці (каб.№39). Там ви отримаєте відповіді на всі питання стосовно ВІЛ-СНІДу та зможете пройти анонімне безкоштовне тестування.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.